Klupe koje obogaćuju obalu na jezeru Bostal

Omiljeno polazište za sve posjetitelje je promenada u mjestu Bosen, na zapadnoj obali jezera. Tu se nalazi centralni informativni punkt, a i gastronomija na najrazličitije načine mami sve posjetitelje.

Sredinom godine promenada u Bosenu je renovirana. Nastala su nova područja za sjedenje i odmor u harmoniji s okolišem, koja zbog svojih svojstava zahtijevaju vrlo malo truda i vremena za održavanje.Odgovorni su se odlučili za klupe iz serije modela B500 poduzeća MWH OBJECT+ DESIGN. Odlučujući pri izboru bile su s jedne strane forme sa zaobljenim naslonima za ruke, s druge strane jasna, nenametljiva optika metala. Klupa se harmonično integrirala u okružje.

Uvjerljiva je i konstrukcija kompletno izrađena od nehrđajućeg čelika. To zahtijeva minimum njege i održavanja, dovoljno je samo jednostavno čišćenje. Pravilni godišnji radovi održavanja koji su kod većine ponuđenih sistema obvezni u cilju održanja kakvoće materijala, ovdje nisu potrebni. Naravno tako nema niti dodatnih troškova. Dva paviljona izrađena od metalnih konstrukcija ograničavaju promenadu s obje strane. Jedna od njih postavljena je neposredno uz pristanište za čamce te nudi gostima hlad dok čekaju prijevoz solarnim katamaranima.

Ispod bogato dimenzionirane nadstrešnice postavljeno je više MWH klupa:

Modeli postavljeni u krug omogućuju pogled na jezero te okolni krajolik parkova. Radi se isključivo o klupama s četiri mjesta za sjedenje i naslonjačima, koji korisnicima nude dovoljno prostora.Prekrasan pogled na cijeli rekreacijski centar nude i ostali modeli klupa postavljeni na poluotok okružen vodom. Na kraju poluotoka nalazi se još jedan paviljon koji je također oblikovan kružno plasiranim klupama.

Sve klupe su udobne i lako dostupne sa šetnica te su bez iznimke čvrsto montirane na podlogu.

Bostal jezero treba ostati čisto. Projektanti su zato osigurali dovoljan broj koševa za smeće koji su lako dostupni s garnitura za sjedenje. MWH OBJECT+DESIGN i u ovom području bio je pravi izbor. Model A 180 s okretnim poklopcem i dizajnom zaobljene cijevi optički je usklađen s klupama te se besprijekorno uklapa u okružje. Stabilne brave osiguravaju unutrašnjost koša te sprečavaju neovlašteno rasipanje smeća. Otvor za bacanje promišljeno dimenzioniran sprečava odlaganje donesenog kućnog otpada.Visokokvalitetni nehrđajući čelik osigurava i kod modela A 180 nezamjenjivu optiku, zatim male troškove održavanja i visoku postojanost.

http://www.mwh-object-design.de/