Nova serija i dizajn opločnika Samoborka!

Orginalnost i „ otučena“struktura i površina opločnika Kartaga privlači na prvi pogled. Proizvodi se u keativ žutoj b0ji, kreativ sivoj i kreativ crvenoj b0ji.  Kartaga serija  omogućava mnoštvo kombinacija slaganja iz jednog dizajna i više b0ja.
Dimenzije opločinika su prilagođene jedne drugima i svojim boj.ama dodatno pojačavaju starinski i antikni izgled opločnika te pružaju različite mogućnosti slaganja prema raznim uzorcima.

Kartaga serija opločnika radi se u  tri dimenzije i to: 15 x 20 cm, 15 x 15 cm i 10 x 15 cm.

Kad se radi o opločenju prilaza kući ili garaži, vrtnog puta, pješačke ili biciklističke staze, ili čak gradskog trga ili javnog parkirališta, jedan od brojnih opločnika poduzeća Samoborka je uvijek izvrstan izbor.
Osebujna živahnost opločnika Helena, antička smirenost opločnika Zeus, maštovit način slaganja opločnika Narcis, ili topla rustikalnost opločnika Pompej samo su neke od brojnih mogućnosti za plemenito opločenje bilo koje privatne ili javne površine. Izbor od dvanaest b0ja omogućuje ostvarenje i najmaštovitijih zamisli.

Betonski opločnici tvrtke Samoborka vrhunske su kvalitete i prije svega rješenje su u skladu s prirodom. Ovom vrstom opločenja omogućeno je neometano disanje tla, otjecanje i isparavanje vode između elemenata opločnika, čime se postižu ugodni mikroklimatski uvjeti u području opločenja. Pored toga, elementi opločnika se manje zagrijavaju od drugih materijala za oblaganje, a svojim neutralnim mirisom također ne utječu na okoliš.

Polaganje opločnika je vrlo jednostavno i čisto te ne zahtijeva korištenje težih strojeva, a pri polaganju nije potrebno korištenje ni vode niti cementa. Samoborka svojom suvremenom tehnoloGijom izvedbe opločnika čini dostupnim svakom kupcu.
Ovaj način opločenja malim elementima, koji se pomoću raznih materijala izvodi već tisućljećima te nedvojbeno pruža najugodniju i najljepšu podlogu za opušteno hodanje, ali i mogućnost stvaranja vlastitog omiljenog mjesta u vrtu, na terasi, stamben0m prostoru i okolišu.

U svom proizvodnom programu imamo slijedeće  grupe opločnika :

* OPLOČNICI VISINE 8 cm :
– ANTIGONA, IKAR,  HERKULES,  KARTAGA, KLEOPATRA, PANDORA, PEGAZ, PENELOPA, ZEUS A,  ZEUS B

* OPLOČNICI VISINE 6 cm :

– AFRODITA, NARCIS, ORFEJ, POMPEJ, HELENA OPLOČNICI ZATRAVLJIVANJA
– ŠESTEROSTRANI TRAVNI OPLOČNIK visine 8 cm
– TRAVNI OPLOČNIK visine 10 cm

Element travnog opločnika sastavljen je od šest međusobno povezanih osmerkokuta sa osam šupljina kroz koje otječe voda i raste trava. Ovaj opločnik je prvenstveno namijenjen opločenju parkirnih površina koje se skladno dopunjuju s travnatim plohama. Temperatura plohe je zančajno niža u odnosu na asfaltnu plohu i nije potrebna odvodnja jer je omogućen prirodni tok vode. Ova betonska mreža izrađena je od visokokvalitetnog betona. Pogodna je za osiguranje od odrona na nagnutim kosim površinama.

BETONSKE PLOČE

U svojoj ponudi Samoborka nudi i betonske ploče sa završnim slojem zrna (klasik/prana, rustik/pjeskarena, mozaik/brušena i antik/brušena+pjeskarena) i ploče sa završenim slojem glatkog betona (gotik/glatka, rustik/pjeskarena).
Betonske ploče tvrtke samoborka izrađuju se u nekoliko dimenzija: 40 x 40 cm i 60 x 40 cm debljine 3,8 cm.  Tu se nalaze i poznate kulir ploče koje su poznate i omiljene već desecima godina i koje su dokazale svoju neuništivost i pouzdanost.
Betonske ploče svojom elegancijom i strukturom i izgledom prirodnog kamena uljepšati će vašu terasu, stazu ili prilaz kući. Klasika koja nikad ne zastarijeva.

CVJETNJACI OD BETONA

Dio asortimana betonskih proizvoda koji uljepšavaju svaki vrt, prilaz vašoj kući ili domu su i cvjetnjaci odnosno betonske posude. Betonske posude ili cvjetnjal sa posađenim biljkama i cvijećem stvoriti će prirodno okruženje i uljepšati svaku površinu oko kuće pa do gradskog trga.

Svi opločnici udovoljavaju zahtjevima HRN EN 1338:2004.

www.samoborka.hr/betonski-oplocnici