Tehnika bazena – prekrivanje bazena

Pokrivač je svrhovit i trebalo bi ga već u procesu gradnje planirati. Posebni sustav za prekrivanje jeste vrsta rolete. Jako je praktičan, s njim se jednostavno rukuje, te u roku od nekoliko sekundi stvara idealna zaštita. Roleta se sastoji od različitih poliesterskih vlakana, te se stabilizira pomoću metalnih letvica.

Tehnika bazena – solarni uređaji

Vlastiti bazen je zadovoljstvo, brine o zdravlju, te će Vas ugodno ohladiti u vrelim ljetnim danima. Međutim, što je bitno u prijelaznim mjesecima –bazen se optimalno zagrijava. Ovdje se ističe jedna mogućnost, kako bazen održavati na ugodnoj temperaturi i to vrlo povoljno. To jeste grijanje pomoću solarnog uređaja!Solarno grijanje ne samo da je povoljno glede cijene nego i štiti okoliš! Sunca besplatno daje potrebnu energiju. Tehnika solarnih uređaja dovedena je do savršenstva, te je se dokazala u praksi. Za solarni uređaj za zagrijavanje bazena nije potrebna visoko tehnološka složenost, jer je potrebna toplota s relativno niske razine. Solarno grijanje rješenje za proljeće i jesen!

Tehnika bazena – izbor položaja

Pored tehnike, vrste, oblika i veličine bazena i mjesto postavljanja je odlučujući faktor. Najveći dio bazena postavlja se u vrtu. Postoje mogućnosti postavljanja prekrivenih bazena, te bazena u unutrašnjosti (npr. podrum kuće).

Pri izboru položaja trebalo bi se obratiti pozornost na nekoliko načela:

Održavanje ćete si olakšati kada se u blizini bazena ne nalaze drveća i grmovi. Bazen bi trebalo postaviti tamo gdje prodire puno sunca. Idealno je rješenje kada je bazen cijeli dan obasjan suncem. Tako ćete uštedjeti troškove grijanja, a pored toga ugodnije se kupati na suncu! Bazen treba postaviti tako, da vjetar ne puše na tom mjestu. Mnogim ljudima je bitna vizualna zaštita. Isto treba pri postavljanju bazena imati na umu.Često se bazeni, koji su prvobitno namijenjeni kao otvoreni, naknadno prekrivaju. Mjesto blizu kuće olakšava naknadno prekrivanje u sklopu kuće. Tako se može stvoriti zaštićeni ulaz. Daljnja prednost blizine kući: mogu se koristiti kratki putovi cijevi i priključaka. Pri odabiru mjesta postavljanja, također obratite pozornost na to, da se tehnika može adekvatno uskladiti. Temeljito planiranje donijet će Vam veliko zadovoljstvo pri kupanju a spriječit će naknadne, skupe građevinske poduhvate.