Keter Organica, vodeća svjetska tvrtka specijalizirana za bioplinske elektrane

Tko smo mi? Po čemu smo prepoznatljivi na tržištu u odnosu na konkurenciju? Koji je naš cilj?

Bioplinske elektrane Organica karakterizira veliki broj inovacija i sofisticiranih tehnoloških unapređenja koja su posljedica neprestanog usavršavanja. Mi svoje elektrane ne gradimo samo za druge, nego ih postavljamo i za sebe, neprestano ih testiramo u praksi te cijelo vrijeme radimo na njima. Tako dolazimo do živućih rješenja, koja se ne iskazuju samo na papiru.

Imamo vlastiti certificirani 24-satni servis sa skladištem rezervnih dijelova za pogonske agregate i kogeneracije. Jedini smo ugovorni servisni partner koji u cijelosti servisira i održava cjelokupnu bioplinsku elektranu, u svim sklopovima, što znači najkraće moguće vrijeme reakcije, jer ne ovisimo o drugom servisnom osoblju.

S vlastitim laboratorijem i istraživačkom skupinom jamčimo kvalitetnu potporu svim našim strankama, a naš neprestani razvoj omogućuje nam da ostanemo među vodećim kreatorima bioplinskih elektrana.

Pokrivamo sve razine proizvodnje energije: od OIE-a, odnosno bioplina iz polja i staje, gdje nastaje biomasa, do dalekovoda, odnosno slanja proizvedene električne energije u mrežu.

Nudimo cjelokupan segment usluga s izgradnjom “ključ u ruke“, od pokretanja biološkog procesa i njegova kasnijeg praćenja u našem laboratoriju do cjelokupnog održavanja bioplinske elektrane.

Koje sirovine koristimo?

Od sirovina koristimo gnojivo sa farmi, silažu kukuruza, kukuruz, silažu sirka, žitnu silažu, travnu silažu, biološki otpad, komunalni organski otpad…

Koji nam je trenutni status sa projektima u Hrvatskoj?  Koliko projekata u Hrvatskoj imamo? Koliki je iznos investicije?

Svi projekti intenzivno se razvijaju te su u fazi izdavanja svih potrebnih dozvola za početak građenja. Istovremeno se organizira i financiranje za projekt. Vrijednost pojedine investicije ovisi o nazivnoj snazi bioplinskog postrojenja i svim dodatnim proizvodima  koji su vezani uz investiciju (šušara, plastenik…). Za prezentiranih 14 projekata predviđena je investicija do 70 mil €.

Za ovu godinu planira se realizacija 80 % svih planiranih projekata. Odnosno planira se 7 projekta od 1,2 MW i 5 projekta po 2,0 MW. Prva investicija kreće u travnju 2013.god.

KETER ORGANICA  Hrvatska

KREŠIMIR JURČEC mr.oec.

+385992023909

www.rexpo.hr