Patentirana Solatube Raybender® tehnologija

Bez sunca naš život, kakvog znamo, ne bi bio moguć. Ono stvara hranu koju jedemo, kao i zrak kojeg udišemo. Zbog toga ne iznenađuje da je prirodna svjetlost, koji proizvodi sunce, toliko značajna za kakvoću života kojeg živimo.

Prirodna svjetlost poboljšava ugođaj, prostorije izgledaju veće, a naš svijet oživljava u prirodnim bojama. Pored svoje estetske privlačnosti, prirodna je svjetlost i manje naporna za oči, povećava našu radnju sposobnost, te smanjuje potrošnju električne energije.
Na žalost, zdanja u kojima danas živimo, rijetko su kada osvjetljena prirodnom svjetlošću. Sada to možemo promijeniti uz pomoć tehnološki naprijednijih stropnih svjetiljki, koje si možemo priuštiti.
Uz korišćenje revolucionarne i inovativne tehnike možete zahvatitit sunčanu svjetlost na vašem krovu, preusjemriti je po visoko-odbojnom svjetlarniku, kako bi je zatim raspršili po unutrašnjosti. Rezultat će vas iznenaditi. To je Solatube, čudotvrna stropna svjetiljka.
Solatube je na izbor u tri dimenzije, proizvode se s promjerom 250 mm i 350 mm (za veće prostore lako uporabite više svjetlovoda iste veličine) te 530 mm (za veće i visoke prostore, za otvorene, tvrde i spuštene stropove).

Sastav Solatube je varijabilan u dužini komponenta (dužina i broj cijevi te kutnih elementa), na ponudi je širok izbor krovnih obruba i stropnih raspršivača svjetlosti.

Složenost sistema onemogućava prodor zraka i prašine, elementi su otporni protiv toplote, udaraca i UV zraka. Montaža je brza i jednostavna, bez posebnoga preoblikovanja krovne konstrukcije, nereda i drugih neugodnosti. Na www.solatube.com su na izbor potpune specifikacije i CAD-nacrti.

Kako djeluje Solatube? – POGLEDAJTE KAKO SUSTAV FUNKCIONIRA

Patentirana Solatube Raybender® tehnologija i nastavak za hvatanje i prijenos svjetla (Light Intercepting Transfer Device-LITD®) hvata sunčevo svjetlo, koje na vašem krovu pada na kupolu Duradome iz različnih kutova i nije neposredno usmjerena u cijevi.
Svjetlost se prenosi po visoko odbojnim cijevima do raspršivača. Kad svjetlost dosegne raspršivač, koji je namješten na stropu, rasprši se po cijelom prostoru.
Uobičajena krovna kupola za razliku od svjetlovoda Solatube sunčanu svjetlost usmjeri direktno pod mjesto ugradnje i prostor ne osvijetli u cijelosti, tako da ostaju u prostoru još uvijek predjeli, koji nisu osvijetljeni.
Tehnologija Solatube sa svojom naprednom tehnologijom nudi odlično osvjetljenje kroz cijeli dan, te vam omogućava prijenos najveće moguće količine sunčane svjetlosti s vašeg krova u unutarnje prostore i izvrsno prirodno osvjetljenje od zore do sunčevog zalaska.
Istraživanja su pokazala , da na tržištu Solatube nema konkurente i drugi se sistemi s njim u učinkovitosti prenašanja prirodne svjetlosti ne mogu mjeriti.
Prednost Solatube svjetlovoda pred ostalim proizvodima na tržištu je također u minimalnim gubicima svjetlosti, boja i topline.

Što je Spectralight® Infinity? Spectralight® Infinity je zaštićena marka odbojnih cijevi, koji daje najveću odbojnost svjetlosti na svijetu i prenese u prostor 99 % vanjske svjetlosti te u 99 % projicira zrcalnu odbojnost (površina cijevi projicira zrcalnu odbojnost svjetlosti, koji omogućava prijenos najbolje sijanje i najčišće dnevne svjetlosti).

Ta cijev je danas najbolja učinkovita cijev na tržištu i sastavni dio svih Solatube svjetlovoda. S Spectralight® Infinity odbojnim cijevima vaš prostor bude dobio najbolji i najzdraviji izvor svjetlosti.

Solatube veličina Osvijetli prostor do približno Najveća preporučljiva dužina cijevi
250-mm 14 m2 6 m
350-mm 23 m2 9 m
530-mm za veće prostore 12 m
Kako lako ugradim Solatube?

Solatube je običajno ugrađen u 2 sata. Prednost njegove ugradnje je u tome, da velik zahvat u prostor nije potreban, zidove nije potrebno dodatno bojati ili iznova popravljati. Dozvole za zahvat u objektu vam nije potrebno tražiti.
Naravno preporučamo savjet stručnjaka, da vam proslijedi najviše potrebnih informacija, da bi se tako izbjegla veća oštećenja pri ugradnji.
Vjeran svojim proizvodima, Solatube nudi 10-godišnju garanciju na sve sastavne dijelove svjetlovoda i 5-godišnju garanciju za električne komponente.

KontaktiNatura studio

Zagreb Zagrebačka avenija 104 Zagreb 10 000
tel.: +385 1 38 63 330 fax: +385 1 38 63 331 mob.: +385 99 244 2235
e-mail: zagreb@naturastudio.hr
Natura studio Pula Mletačka 12 Pula 52 100
tel.: +385 52 501 566 fax.: +385 52 502 275 mob.: +385 99 244 2234
e-mail:pula@naturastudio.hr Natura studio Osijek Josipa Jurja Strossmayera 217 Osijek 31 000
tel.: +385 31 200 081 fax: +385 31 200 081 mob.: +385 99 244 2233
e-mail: osijek@naturastudio.hr
www.naturastudio.hr