Skirini projekti među najboljima na svijetu

TRICK, BELLEVUE I SVJETLEĆI DIVOVI ZA LDA NAGRADU U LONDONU

Projekti dizajnera rasvjete Deana Skire i njegove tvrtke Skira u finalu su za prestižnu nagradu LDA Lighting Design Award 2015 u čak tri kategorije, objavljeno je na mrežnim stranicama uredništva časopisa Lighting, organizatora ove prestižne nagrade koja se godišnje dodjeljuje najuspješnijim projektima i proizvodima u industriji rasvjete.

Trick, dizajniran za talijanskog proizvođača rasvjetnih tijela iGuzzini, nominiran je u kategoriji za najbolju vanjsku svjetiljku. Podsjetimo, Skirina svjetiljka Lun-up tu je nagradu osvojila 2012., dok je Trick ove godine već osvojio zlatnu nagradu Delta d’Or za najbolji industrijski dizajn u Barceloni i WIN nagradu za svjetiljku godine u Londonu. Inovativni rasvjetni instrument dio je nove linije Graphic lighting kojim je moguće postići kreativne svjetlosne efekte u prostoru. U kategoriji za najbolji međunarodni projekt rasvjete interijera nominiran je hotel Bellevue. Prvi lošinjski hotel s pet zvjezdica, otvoren je za goste u srpnju ove godine. Dizajn rasvjete ovog luksuznog hotela u nominaciji je s projektima poput Shenzenovog međunarodnog aerodroma tvrtke Speir+Major i Arupovog projekta Sveučilišne knjižnice Ekonomskog fakulteta u Beču. Svjetleći divovi, projekt rasvjete pulskih dizalica, nedavno proglašen inovacijom godine, finalist je u kategoriji specijalnih projekta.

Svečana dodjela nagrada održat će se 19. ožujka 2015. u London Hiltonu pred brojnim uzvanicima i predstavnicima svjetski priznatih tvrtki poput DPA Lighting Consultants, Philips, Osram, Flos, Hilton, Foster+Partners. LDA nagrade se ove godine dodjeljuju u 18 kategorija za koje su se natječu 123 prijavljena projekta i proizvoda iz cijelog svijeta. Rex/foto: Hrvoje Serdar

www.skira.hr