Svjetlo za bolji učinak i ugođaj

Što je ljepši ured, u njemu se bolje radi. Ova izjava je dokazana od strane mnogih studija koje su proučavale vezu između dizajna interijera i motivacije zaposlenika u uredu. Dobro opremljen ured ne  olakšava samo rad na računalu i kopirki on također uzima u obzir prirodne potrebe da potiče zadovoljstvo na radnom mjestu, čime se povećava motivacija za rad i učinak.

Rasvjeta ima ključnu ulogu. Rasvjetom se može ciljano koristiti i njome stvoriti ugodno i inspirativno ozračje i povećati koncentracija,  savjetuje licht.de iz udruge za promicanje učinkovite rasvjete. Promjenjiva  rasvjeta je za to jedno prikladno sredstvo. Tokom radnog dana daju važan poticaj za duh i tijelo. Jer ovisno o dijelu dana ljudi vole različite boje svijetla  i osvjetljenje. Dakle, ujuto je posebno ugodno više svjetla i hladne bijele svjetlosti, koja ima aktivirajući učinak. Prema večernjim satima, međutim, cijene se puno toplo bijelo ssvjetljenje da se opustite tokom večernjeg odmora.

Upravljanje rasvjetom nudi mnoge prednosti

Elektroničkom  kontrolom osvjetljenja automatski se mogu dobiti harmonične izmjene osvjetljenje u skladu sa željenim efektima jedna za drugom. U isto vrijeme automatsko upravljanje  rasvjetom omogućuju mnoge praktične prednosti koje olakšavaju svakdnevni život u uredu;

Za različite aktivnosti kao što su “pisanje” ili “prezentacija” scena se može programirati i brzo istoj pristupiti kada je to potrebno, senzori omogućavaju  o podešavanje svjetline u odnosu na  dane i   godišnja doba. Senzor pokreta  aktivira rasvjetu u prostorijama  i na stolu za pisanje čim netko približi. U ovisnosti od vrste radnoh mjesta svjetla se mogu se prilagoditi individualnim potrebama.

Managment za  upravljanje rasvjetom ne stvara  samo udobnost za korisnike ureda. Ona također pomaže da se njime štedi energija u kom se podešavanjem da  se umjetnom rasvjetom  prilagodi prirodnim uvjetima osvjetljenja, a potom stavi u upotrebu i primijeni  točno kada vam je potrebna.

Za nešto više veće učinkovitosti, brinu se sljedeće   komponente:

– Dugotrajne žarulje s visokom svjetlosne učinkovitosti, kao što su LED
– Svjetiljke, koje usmjeravaju svjetlost tamo gdje je potrebno
– Štedljivi pogonski uređaji

Cilj je: najviša kvaliteta uz minimalnu potrošnju energije. Budući da struja i održavanje čine do 90 posto po cijeni sustava rasvjete. S rastućim cijenama i strožim pravilima za održivu gradnju, dakle svaki watt rasvjete sustav će   koristiti mudro – u uredu u kome se kroisti.

(Licht.de) www.licht.de