Ultimativni gadget – robotska kosilica

MALI GADGET ZA VELIKE IGRAČE

Uz velike kuće i travnjake, uz par iznimaka, idu dobri automobili i lijepe žene. Kako lijepe žene i travnjaci nemaju namjeru međusobne brige jednih za druge, u igru obično ulaze vrtlari koji su ili skupi ili nabildanani, preplanuli latinoamerikanci, dva puta mlađi i zgodniji od vlasnika travnjaka pa su opasnost za ženu vlasnika. Ili je barem tako u filmovima. Ono što znamo i van
filmova je da se travnjaci trebaju kositi i održavati i da se to nikome osobito ne da.

San svakog vlasnika travnjaka je da to napravi netko drugi dok on ispija hladni koktelčić u sjeni vlastitog, svježe pokošenog dvorišta. Ovakvi snovi od nedavno mogu postati stvarnost jer stigle su nove generacije robota. Da, nakon usisavanja unutar, odlučili su izaći izvan kuće i − pokositi travu umjesto nas. Robot kosilica? Da, da, dobro ste pročitali, samo ih napunite,
pozovete susjede na kavu, uključite i dok vi ispijate dnevnu dozu kofeina oni će odraditi sav posao i usput izmamiti uzdahe ljubomornih susjeda. Treba mu oko 3h za 600 m2.

Sad kad su roboti za usisavanje i roboti kosilice stvarnost, ljubazno molimo proizvođače uređaja za teleportaciju da se požure s radom, ZET nam je stvarno prespor i preskup.

SKUPE IGRAČKE

U ponudi na hrvatskom tržištu poredstvom tvrtke Eurorobot (poznate po iRobot usisavačima) naći će se modeli marke WIPER, u potpunosti proizvedeni u Italiji od strane najpoznatijeg proizvođača robotskih kosilica na svijetu – Zucchetti Centro Sistemi. Modeli koji će se naći u ponudi na našem tržištu mogu pokrivati travne površine od 400 do 900m2 (Blitz serija), dok još skuplja Runner serija robotskih kosilica pokriva površine do 3.500 m2. Za one koji žele premium robota, One serija modela pokriva do 6.000 m2 travnjaka. Cjenovni rang uređaja se kreće od oko 13.499,00 sve do 41.999,00 kn.

Robotska kosilice – za besprijekoran travnjak

Imate vrt kakav ste oduvijek htjeli imati, ali je njegovo održavanje naporno. Sada možete lakše održavati travnjak uz jedan vrlo praktičan gadget − robotsku kosilicu. Da, došle su u Hrvatsku i možete ih kupiti, ali prije toga vam doma treba doći ekipa koja će ih podesiti, održavati…

SKUPO, ALI PRAKTIČNO

Održavanje travnjaka zahtjeva pomoć stručnjaka koji mora valjkom svako toliko poravnati teren. Zatim slijedi tretiranje umjetnim gnojivima, po potrebi i herbicidima, te sijanje travnih smjesa primjerenih klimatskim uvjetima vašeg vrta. Za gust travnati tepih kakav svi želimo, valja ga i redovito navodnjavati. Na kraju, lijep travnjak prostor oko kuće čini ugodnijim te ublažava vrućinu, ali i podiže vrijednost same nekretnine.

Redovito košenje svima oduzima puno vremena, a travu je u toplijim mjesecima potrebno kositi barem svakih deset dana. Stoga je robotska kosilica idealno rješenje kojim se na praktičan način može održavati lijep travnjak. Osim manje muke za vlasnika, redovito košenje će omogućiti i zdraviji rast te bolji i luksuzniji izgled.

U ponudi na hrvatskom tržištu poredstvom tvrtke Eurorobot d.o.o. (poznate po iRobot robotskim usisavačima) naći će se modeli robne marke WIPER, proizvedeni isključivo u Italiji od najpoznatijeg proizvođača robotskih kosilica na svijetu Zucchetti
Centro Sistemi
. Modeli u ponudi na našem tržištu pokrivaju travne površine od 400 m2 do 800m2 (Blitz serija). Naprednije
Runner serije pokrivaju do 3.500 m2, dok premium One serija modela pokriva do 6.000 m2 uz što dolazi i zasebna instalacija, pokretanje kosilice i edukacija o korištenju. Cjenovni rang ovih robotića se kreće od oko 13.499,00 sve do 41.999,00 kn.