Video nadzor objekata

U ovakvim slučajevima kad se radi o poduzećima, skladištima ili industrijskim pogonima uglavnom profesionalni centar za nadzor i sigurnost preuzima na sebe kompletnu odgovornost. Naravno i nadzor privatnog kućanstva možemo prepustiti profesionalnoj službi, no riječ je ovdje ipak o nešto većim financijskim troškovima.

Ipak za privatna kućanstva postoji i drugo rješenje a to su kompaktni setovi (kompletna rješenja) za nadzor koji sadrže kameru, potrebne elemente za pričvršćivanje i postavljanje kamere, koaksijalni kabel za povezivanje i monitor. U ovom slučaju video nadzor cijelu realnu sliku elektroničkim putom prebacuje na drugu lokaciju. Najznačajnije komponente ovog seta su kamera i monitor.

Kad govorimo o sigurnosno-tehničkoj strani nadzora možemo ustvrditi sljedeće: što prije detektiramo neovlašteni ulazak na posjed to ćemo prije biti u stanju poduzeti odgovarajuće mjere zaštite. Najznačajnije je u ovom slučaju koristiti više odnosno izdignutije nadzorne točke s pogledom na okućnicu.

Na ovim točkama najbolje ćemo iskoristiti kameru u video nadzoru jer joj neće smetati životinje, lišće koje opada i sl. A ako dođe do neovlaštenog ulaska na posjed kamera će provalnika ne samo detektirati nego i jasno identificirati.A mi ćemo na vrijeme o tome biti obaviješteni. Na ovaj način bit ćete u stanju sa sasvim drugog mjesta imati uvid u cijelu situaciju oko Vašeg posjeda i ako se zato pokaže potreba moći ćete na vrijeme poduzeti ciljane mjere.

Tip za profesionalni nadzor

Važnost i učinkovitost video nadzora bit će uistinu na visokoj razini ukoliko kameru opremimo senzorom koji će je automatski pokretati i koji će nam u slučaju detekcije neovlaštenog ulaska na posjed odmah poslati odgovarajući signal.

Pazite da kameru ne postavite naspram drugog jakog izvora svjetlosti; usmjerite Vašu kameru po mogućnosti prema jugu ili sjeveru. Ili je postavite u unutarnji dio prozorskog okvira tako da slobodno \’\’gleda\’\’ prema vani.