Alu profili

Aluminijski profili bez prekinutog termičkog mosta – \”hladni profili\” Aluminijski profil s prekinutim termičkim mostom Aluminijski fasadni profili Brtve za zaptivanje spojeva aluminijskih profila na fiksnim i pokretnim djelovima prozvoda vrlo su bitan dio svakog aluminijskog proizvoda. Kvaliteni proizvođači s kojima surađujemo, izrađuju ih iz visokokvalitenih polimera EPDM (etilen+propilen elastomer) u skladu sa međunarodnim standardima (npr. DIN, ISO).

Okovi i spojna oprema za izradu aluminijske bravarije naših dobavljača, dizajnirani su kako bi pružili maksimalan stupanj pouzdanosti i sigurnosti od prodora fluida u unutrašnjost konstruktivnog elementa. Čak i kada se takvo što ipak dogodi, sustav aluminijskih profila je građen tako da spomenuti fluid putem ugrađenih žljebova i utora odvodi prema van.

Spojni ulošci na uglovima i T-spojevima aluminijskih elemenata su monolitne, ekstrudirane aluminijske legure najviše kvalitete i omogućuju čvrst i vrlo trajan spoj bez potrebe za zavarivanjem. Šarke (panti), napravljeni su također iz aluminijskih ekstruzija, opremljene su vlaknima od sintetičkih materijala visokog koeficijenta trenja s nehrđajućim (inox) čeličnim klinovima i vijcima.

Ovi materijali, visoke otpornosti koroziji, omogućuju ispravno funkcioniranje proizvoda i nakon višegodišnje uporabe uz zadržavanje niskog stupnja proizvedene buke pri radu.
Aluminijski profili bez prekinutog temičkog mosta – hladni most

Aluminijski profili bez prekinutog temičkog mosta (hladni profili) nalaze široku primjenu u interijerima i na objektima gdje toplinska izolacija nije imperativ ili u uvjetima izjednačene temperature na čitavoj etaži objekta bez obzira na ugrađene aluminijske ostakljene stijene (pregrade). Tipičan primjer je sustav više odvojenih ureda na katu poslovne zgrade.
Profili s prekinutim termičkim mostom

Tvrtke-proizvođači aluminijskih profila s kojima surađujemo, proizvode nekoliko serija aluminijskih profila s prekinutim termičkim mostom. Unutar određene vrste (u ovom slučaju to su profili s prekinutim termičkim mostom), serije se međusobno razlikuju debljinom, veličinom i, najvažnije, termičkim i drugim fizikalnim svojstvima ciljanog aluminijskog proizvoda tj. vrata, prozora i sl. Serije se ponekad mogu i kombinirati, uglavnom radi uštede u cijeni materijala. Kombiniranje različitih serija u jednom proizvodu, prisiljava nas s druge strane na određene kompromise na uštrb izgleda ili funkcionalnosti aliminijskih proizvoda (prozora, vrata, stijena.)

Profili s prekinutim termičkim mostom imaju svojstva visoke kavalitete, čvrstoće i nosivosti, estetskog oblikovanja, no i ono što ih razlikuje od ostalih profila, svojstvo toplinske izolacije. Profili se sastoje iz dva dijela, koja su međusobno spojena izolacijskim materijalom – poliamidnim štapom. Tako se spriječava prijenos topline s unutarnjeg na vanjski dio i obrnuto. Elementi, izrađeni iz ovih profila i u kombinaciji s odgovarajućom izolacijskom ispunom (staklom, panelom i sl.), su toplinski izolirani. Ovi profili se koriste za one elemente i tipologije, koje moraju zadovoljiti toplinsku izolaciju, te se koriste za stambene objekte, renovacije i sl.

Fasadni profili

Fasadni profili se koriste u ostakljenju fasada objekta. Sistemi aluminijskih fasadnih profila se razlikuju međusobno po tri načina rješenja spajanja ispune i profila. Radi se o kontinuiranim (poligonalnim), polustrukturalnim i strukturalnim sistemima profila i pribora. Ovi profili, osim u ostakljivanju fasada, iz estetskih se razloga mogu upotrijebiti i za uređenjenje interijera i eksterijera.