Najbolji savjeti za obnovu

Svaka kuća je drugačija – svaka obnova također.

Onaj tko želi uštedjeti troškove grijanja i tko planira energetsku obnovu za svoju kuću, taj bi se trebao dobro informirati te bi trebao biti u pratnji energetskog savjetnika. Jer samo prilagođen rarpored obnove po mjeri donosi optimalne rezultate i može se ekonomski provesti. Kada su izolacija, izmjena prozora ili modernizacija grijanja izvrsno prilagođeni stanju kuće, materijalu za gradnju i kućnoj tehnici, tada su planirane uštede u troškovima grijanja na kraju obnove stvarnost.

1. Ne dopustite da Vam izmaknu prilike

Žbuka ima pukotine, boja bi se trebala osvježiti? Crijepovi su popustili, krov ima rupe? A grijanje guta svake godine sve više goriva? To je šansa za energetsku obnovu, koja je ionako povezana s potrebnim popravkom. Jer kada kostur već postoji ili kada se krov treba obnoviti, tada se istodobno može ugraditi izolacija bez puno truda. Tada vlasnici kuće profitiraju dvostruko – od svježeg izgleda i pada troškova grijanja.

2. Pravilno informiranje

Vlasnici kuće ne dolaze prije nego što si razmisle o nekim idejama vezane uz obnovu: Što želim postići? Gdje bi se eventualno mogla poboljšati udobnost prostora? Koja mjera je meni osobito važna i koje se slabe točke trebaju popraviti? Osim toga, svi dokumenti vezani za kuću i kućnu tehniku kao i dosadašnje mjere modernizacije trebaju biti spremni.

3. Konzultacije s energetskim savjetnikom

Istraživanja pokazuju: Onaj tko planira svoju obnovu s energetskim savjetnikom, na kraju uštedi znatno više na troškovima grijanja. Stručnjaci – najbolje da vlasnici kuće uzmu državnog provjerenog energetskog savjetnika – mogu pri jednom pogledu na kuću brzo eliminirati slabe točke i preporučiti odgovarajuće mjere obnove. To ne mora uvijek biti kompletna obnova. Ponekad se već kod pravog paketa, kod samo jedne mjere obnove znatno smanjuju troškovi grijanja. Na kraju energetskog savjetovanja postoji individualni plan obnove za kuću.

Krajnje vrijeme za jesensku provjeru!