Fasadne ploče Rockpanel Chameleon reagiraju na upad svjetlosti

Poduzeće iz Böttingena ubraja se među najinovativnija poduzeća širom svijeta u području tehnike automatizacije , koja zahvaljujući razvoju industrijskih robota korača novim uspješnim tehnološkim stazama.

Na tu dinamiku, ali i na postojeći potencijal obnove povezuje se i novi uredski prostor, etaža uprave te područje za održavanje konferencija koji obuhvaćaju preko 6.000 m².„Naša razmišljanja su bila takva da poduzeće treba emitirati svoj inovativni output i svojom optičkom slikom „, kaže Lehr.Energična elipsa kao osnovni oblik građevine reprezentira inovativnu snagu i posvećenost budućnosti – i nikako nije odabrana slučajno. Elipse u sastavu SHS loga poduzeća preuzete su u arhitektonski tlocrt objekta.

Ekstravagantan i jednostavan u obradi

Osim zadivljujuće forme upadljivo oblikovanje fasade privlači poglede u industrijskoj gradnji svojom markantnošću. Arhitekt Rolf-Dieter Lehr imao je već pozitivna iskustva s Rockpanel fasadnim pločama te je tako i predložio investitoru primjenu Rockpanel ploča Chameleon.

Koloritna živahnost sa svih strana

Posebnu draž objekta čini intenzivna živahnost fasadnih boja. Obojenje Rockpanel Chameleon ploča ovisi o vanjskim faktorima kao recimo o svjetlu, dobu dana, vlažnosti zraka ili temperaturi. Fasadne ploče orijentiraju se svojim svojstvima na prirodne uzore.„Reakcija na upad svjetlosti predstavlja jednu od najvećih prednosti materijala“ kaže Rolf-Dieter Lehr. „Uspjelo nam je predstaviti polaznu ideju – inovativno poduzeće“ kaže Lehr. I kod lošeg i tmurnog vremena zgrada se ne pretvara u sivog miša.“Fasada svijetli i noću. Različiti reflektori u žutoj, zelenoj i plavoj boji osiguravaju tople efekte , briljantno svjetlo ili hladne zrake te tako i zgradi i njenoj fasadi daju-već prema kutu gledanja- dinamičnu perspektivu.

www.rockpanel.de