Novi Caparolov sistem grundiranja

Stigao je novi Caparol sistem grundiranja!

Napokon pokrivaju boje i lakovi u jakim tonovima, kao što su ljubičasta, žuta, narančasta i crvena. Izgled ovih, za pokrivnost kritičnih tonova ostaju nepromijenjeni, a ne dolazi niti do gubitka na svježini tona, čime je postignuta optimalna podudarnost s ton kartom, a time i ispunjenje želje kupaca.

Vrlo jednostavno – dobro, lako i brzo Sistem grundiranja

Caparol sistem grundiranja se sastoji od posebno razvijenih tonova za sistem grundiranja. Ovi sistemi tonova imaju visoki udio titan dioksida, čime postižu visoku pokrivnost površine, a i tonovi boja su već tonirani u intenzivnim nijansama. Time smo sigurni da završni premaz, zajedno s tonom sistema grundiranja, daje maksimalnu moguću podudarnost s ton kartom. Caparol sistem grundiranja odlikuje posebna briljantnost tona, pri čemu se jačina sjaja željenog tona ne gubi zbog sivog ili grundiranja u nekom drugom, različitom tonu.

Automatsko prepoznavanje kroz ColorExpress sustav toniranja

Čim se u željenom tonu završnog premaza otkrije visoki udio organskih žutih i crvenih pigmenata, Caparolov sistem grundiranja automatski dodjeluje odgovarajući ton grundiranja iz sistema za grundiranja. Ova dodjela se odnosi na sve aktualne kolekcije ton karata i seže od RAL, NCS i preko svih Caparol- kolekcija, sve do kolekcija ostalih proizvođača boja.

Primjenjivo za lakove, unutarnje i fasadne boje:

Ovaj sistem grundiranja dostupan je i namijenjen za sve Caparolove lakove, kako na bazi otapala, tako i na bazi vode, te za sve odgovarajuće grundove, temeljne i međupremaze. Moguće je, po želji, dobiti traženi ton, bilo kao izvedbu sistemom lak na lak, ili s tehnički potrebnim grundiranjem, temeljnim ili međupremazom iz sistema grundiranja. Isto vrijedi i za unutarnje boje. I ovdje postoji mogućnost, u ovisnosti od podloge, raditi izvedbu s jednim grundiranjem ili s unutarnjom bojom u sistemu grundiranja tonova, prije nanošenja međupremaza i završnog premaza u željenom tonu. Caparolov sistem grundiranja također je na raspolaganju i kod fasadnih boja, tako da fasadni tonovi kao što su crveni, narančasti i žuti dobro pokrivaju površinu i ne gube svoj izgled. Ovaj sistem funkcionira jednako kao i kod lakova i unutarnjih boja. Žuti, crveni i narančasti tonovi imaju lošu pokrivnost. Kod unutarnjih i vanjskih boja, kao i kod lakova na bazi otapala i lakova razrijedivih vodom, prilikom upotrebe organskih pigmenata, ali i kod višeslojnih nanosa, ne nastaje zadovoljavajuća moć pokrivanja, ovdje pokazano na RAL-u 1021 (slika 1). Kako bi se dobila bolja pokrivnost, u praksi se često stavlja bijeli temeljni premaz, čime se smanjuje kontrast podloge. Pokrivnost se prividno poboljšava, no u usporedbi sa ton kartom, nijansa završnog sloja djeluje „posvjetljeno“ (slika 2). Alternativa kod temeljnog premaza je nanos u nekom sivom tonu. Pokrivnost je dobra, no završni sloj u usporedbi sa referentnim tonom djeluje „posivljen“ (slika 3). U tom slučaju, novi Caparolov sustav grundiranja može pomoći. Kroz posebno u pravcu tona razvijeni sustav tonova za grundiranje, pokrivnost se optimira, ton boje je briljantan i stoji u usporedbi sa ton kartom. Sa ColorExpress sustavom, vrlo jednostavno, dobro i brzo. (slika 4).

Temeljni premaz u tonu približnom završnom + među i završni premaz = optimalna pokrivnost

Caparol sustav za grundiranje za intenzivne i briljantne boje je jednostavan. Podloga se tonira temeljnim premazom u približnom tonu završnog premaza, a nakon toga slijedi među- i završni premaz u željenom tonu. Samo u rijetkim slučajevima je kod posebno kritičnih tonova i nepovoljnom stanju podloge potreban još jedan dodatni sloj. Veselite se briljantnim i lijepim bojama optimalne pokrivnosti i do sada nepoznatom sigurnošću kod nanošenja intezivnih tonova!

CAPAROL d.o.o.
Obrtnička 15
HR – 10431 Sv. Nedelja Zagreb
telefon: + 385-1-33-737-31,33-737-32
fax: + 385-1-33-737-33 www.caparol.hr

]]>