Sfera 2021: Otvorena Izložba projekata fasadnih sistema i nagrađeni najbolji radovi

Nakon procesa, apliciranja i ocjenjivanja radova, otvorena je izložba nagrađenih i ostalih radova koji su zadovoljili kriterije za učešće na online predstavljanju projekata Sfera 2021- Fasadni sistemi.

Kategorije u kojima su se projekti mogli prijaviti su:

Fasadni sistemi – praškasti materijali za završnu obradu-Etics fasadni sistemi, Ventilirana fasada, te Staklena fasada. Nagradni fond iznosio je 3000 KM.

Tročlani žiri u sastavu: Vedina Babahmetović dipl. Ing. Arh., Entasis d.o.o. iz BiH; Red. Prof. Art. Ljubomir Miščević, dipl. Ing. Arh. Arhitektonski fakultet Sveučilište u Zagrebu iz Hrvatske i Profesor Emeritus Branislav Mitrović dipl. Ing. Arh., Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu iz Srbije, odlučio je koji su to radovi najbolji u svakoj pojedinačnoj kategoriji:

  1. Kategorija praškasti materijali-ETICS fasadni sistemi

Objekat Cinema Tower

Autori: Jelena Popović, Vanja Šikman

  1. Kategorija Staklene fasade

Objekat: Kulturno istraživački centar

Autori: Biro za projektovanje Pop Arh

  1. Kategorija Ventilirane fasade

Objekat: Kuća VLHS

Autori: Filter arhitektura

Posebno priznanje žirija za ideju zbog aktuelnosti teme dodjeljeno je za: Objekat: Stay at Home

Autori: Fo4a Arhitektura

Pozivamo Vas da posjetite službenu stranicu izložbe za više detalja o nagrađenim i svim ostalim projektima koji su zadovoljili uslove konkursa, putem linka: https://izlozbafasada.sfera.ba/virtuelna-izlozba/.

Više o materijalizaciji fasadnih sistema i materijalima koji su aktuelni pogledajte na linku: https://izlozbafasada.sfera.ba/materijalizacija/, a zahvaljujući sponzorima održavanja ovakvih manifestacija, kompanija Sfera d.o.o. nastavila je kontinuitet u stručnim osvrtima i predstavljanjima najboljih projekata i materijala koje trenutno imamo na tržištu, ovog puta o temi fasadnih sistema.

Organizator izložbe je Sfera d.o.o. Mostar, a sponzori su kompanije: Feal d.o.o,  Alukoenigstahl d.o.o., Terrasit Insulation d.o.o., BH Aluminium d.o.o., Rockwool Adriatic d.o.o., Knauf d.o.o., Knauf Insulation d.o.o., Baumit d.o.o., Jub d.o.o., Fundermax GmbH, Sto Ges.m.b.H.- A&S Gifiks d.o.o., Austrotherm d.o.o., te kompanija Bio Plus d.o.o.