Akripol – Zagreb

Temelj za postavljanje i izradu zaštitnih ograda protiv buke je njemački standard ZTV-LSW-88, što znači da se prilikom prijelaza zvuka kroz ogradu, uz uvažavanje svih konstrukcijskih elemenata, buka smanjuje za najmanje 25db. Stoga smo prilikom odabira navedenih materijala u obzir uzeli preporuke i smjernice standarda ZTV-LSW-88 i preporuke DARS-88.

Uspješna testiranja na Zavodu za građevinarstvo Slovenije: izvješće o ispitivanju panela protiv buke na udarce kamenja, izvješće o stabilnosti pod opterećenjem zbog vjetra i čišćenja snijega kod brzine od 60 km/h, izvješće o ispitivanju na zvučnu izoliranost, izvješće o tehničkim karakteristikama i UV zaštiti upotrijebljene akrilne ploče.

Poduzeće Akripol je kod tipizacije Alux zaštitnih ograda protiv buke upotrijebilo najbolje materijale:

Lijevane akrilne ploče Aglas su gusto prepletene u mrežu i posljedično su otpornije na starenje, vremenske prilike i imaju veću kemijsku postojanost, veću UV stabilnost i otpornost na mehanička opterećenja.

UV stabilni gumi profili, čelični I i U profili koji su usklađeni s dimenzijama lamelnih elemenata i statičkim proračunom. Vruće pocinčani lim (ZnT 64/Fe)

STANDARDNE DIMENZIJE KUPOLA