Alta Quarzit prirodni kamen

U tom povijesnom razdoblju granule kvarca spojile su se sa silicijskom kiselinom te su se pod iznimno visokim prirodnim tlakom transformirale u jedno od najčvršćih vrsta kamena na svijetu.

Svojstva i primjena

Alta Quarzit prirodni kamen ima izvanrednu sivo-zelenu optiku s prirodnim mat odsjajem. Osobito je postojan na habanje, neograničenog vijeka trajanja, a zbog svoje prirodno rascijepljenje površine siguran je od klizanja. Ljepota i perfektni tehnički podaci ovog materijala doprinijeli su da Alta Quarzit ima internacionalnu primjenu u području podnih obloga, stepenica i fasada u sirovom obliku u vanjskom području ulaznih elemenata, trgovačkih centara, željezničkih kolodvora, pješačkih staza kao i u javnim objektima.

Inovativan i plemenit

Zbog različitih boja i strukture Alta Quarzit je pogodan za različite primjene u unutarnjem i vanjskom području. Arhitekti iznimno cijene Alta Quarzit jer nudi sve moguće kombinacije s drugim materijalima kao što su drvo, staklo, čelik i/ili aluminij. Alta Quarzit ima ugodnu sivo-zelenu optiku s prirodnim mat odsjajem te se osim s prirodno rascijepljenom površinom isporučuje i brušen.

www.chooseby.com