Energetska sanacija ravnog krova s termoizolacijskim sistemom

Mora se raditi o investicijama koje će se realizirati krakoročno u 2009. I 2010. godini, za koje su već izrađeni projekti. U tim zadanim veličinama termoizolacijski sistem JACKODUR Plusdach poduzeća JACKON Insulation GmbH iskazao je svu svoju snagu. Mali troškovi projektiranja u kombinaciji s brzom realizacijom čine Plusdach „sistemom“ kada se radi o energetskoj sanaciji ravnog krova.

Stalnim rastom cijena energije vlasnici i investitori sve više se konfrontiraju s pitanjem trebaju li i kako da izvrše energetsku sanaciju ravnih krovova. Centralni kriterij takve procjene osim izvedivosti jeste naravno ekonomičnost takve mjere. Standardni način rada na sanaciji toplog krova jeste demontažaizolacije(intaktne ili ne), ugradnja dodatne izolacije te na kraju ponovno postavljanje nove izolacije. Razumljivo je da neki od investitora iz tog razloga oklijevaju jer postavljaju pitanje zašto bi uništavali potpuno intaktnu izolaciju te ponovno postavljali novu i to za puno novaca?

Energetska sanacija ravnog krova – Plusdach

Ekonomsku i ekološku kvalitetnu alternativu nudi JACKON Insulation svojim termoizolacijskim sistemom Plusdach. Prilikom sanacije ravnog krova s Plusdach sistemom na postojeći pokrov krova postavlja se JACKODUR toplinska izolacija kao vrsta inverznog krova.

U studiji „Ekonomičnost izolacijskih mjera u postojećem fondu zgrada“ po nalogu GDI već je 2005. Plusdach kao termoizolacijska mjera na ravnom krovu ocijenjen kao ekonomičan. Studija je pokazala da je sanacija ravnog krova kao mjera “Obnova izolacije“ugradnjom Plusdach sistema povoljnija od ugradnje dodatne termoizolacije u konstrukciji toplog krova. Ukoliko je još izolacija intaktna, a ravni krov se sanira samo energetski onda je Plusdach najučinkovitija sanacijska mjera. Postojeća konstrukcija toplog krova ostaje nedirnuta, postavlja se samo Plusdach nadogradnja. Ugodni sporedni efekt: pokrov krova zaštićen je od štetnih utjecaja UV-zračenja i opterećenja izmjenom mraza i rose što vijek trajanja izolacije produžava za nekoliko godina.

http://www.jackon-insulation.com