EP-sistem žbuke MorTecDrain

Međutim kod krovnih terasa često nedostaje zato potrebna konstrukcijska visina upravo zbog termoizolacijske konstrukcije. Zato je poduzeće Gutjahr razvilo novi drain sistem žbuke na bazi epoksid smola. U usporedbi s cementnim proizvodima MorTecDrain zahtijeva polovinu konstrukcijske visine. Tako se mogu realizirati obložne konstrukcije već od 45 mm.

Kod površina ispod kojih se nalazi stambeni prostor često se još u fazi projektiranja nedovoljno uzima u obzir dodatna konstrukcijska visina za toplinsku izolaciju. Na taj način u većini slučajeva ne mogu se realizirati već položene obloge koje zahtijevaju visinu od 70 do 90 mm.

S novim EP sistemom žbuke proizvođača Gutjahr moguća je sigurna izvedba obloga i na nižim konstrukcijskim visinama. Sloj žbuke ne treba biti deblji od 25 mm. Zajedno s drenažnim sistemom za polaganje prirodnog kamena (AquaDrain EK) MorTecDrain osigurava brzo odvodnjavanje konstrukcije bez akumulacije. Kapilarni sloj zraka omogućuje ubrzano isušivanje prirodnog kamena.

Poboljšanje toplinske izolacije

Ušteda na konstrukcijskoj visini može se iskoristiti za ugradnju debljeg izolacijskog sloja čim se poboljšava toplinska izolacija.“ MorTecDrain rješava probleme upravo tamo gdje treba povezati male konstrukcijske visine s prednostima drenažne konstrukcije obloge“, kaže direktor poduzeća Gutjahr Raplh Johann.

Pregled prednosti:

MorTecDrain je sistem žbuke tankih slojeva na bazi epoksid smola. Tako se na površinskoj drenaži mogu proizvesto debljine morta od 25 mm.Time su omogućene konstrukcijske visine od 45 mm uključujući i oblogu. Konstrukcija se odvodnjava brzo, sigurno i bez akumulacije. U kombinaciji s AquaDrain SD selektivnom drenažom mogu se odvodnjavati i obloge od prirodnog kamena.

www.gutjahr.com