Epoksidni mortovi, hidroizolacijski mortovi i reparaturni mortovi

Epoksidni mortovi, hidroizolacijski mortovi i reparaturni mortovi

Epoksidni mortovi, hidroizolacijski mortovi i reparaturni mortovi.

 

Sika® MonoTop®-620

Mort za zaglađivanje obogaćen umjetnim smolama. Primjena: kao mort za reprofiliranje i poravnavanje neravnih površina, odnosno zatvaranje šupljina i pora. Osobito pogodan za popravke malih oštećenja vanjskih kutova i stranica fuga. Nanosi se u debljini sloja od 1,5 – 5 mm.

 

SikaPatch®-4

Brzosušeći (2 sata), reparaturni mort za popravke i izravnavanje oštećenih površina betona i estriha. Odlikuje se ekstremno visokim čvrstoćama. Primjena: Za popravak industrijskih podova. Pogodan je za popravke većih oštećenja i rupa do debljine od 50 mm.


Sika® FastFix-4

Brzovezujući mort za fiksiranje. Primjena: za podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova iz čelika i betona. Posebice pogodan za brzu ugradnju i sanacije kanalizacijskih betonskih šahtova na prometnim površinama (provozno već nakon 2 sata).

 

Sika® MiniPack – Reparaturni mort

Reparaturni mort na bazi specijalnih cementnih veziva. Sadrži mikrosiliku, sintetička vlakna i dodatke. Primjena: dobra prionjivost na različitim podlogama (beton, kamen, keramičke pločice, željezo, i sl.). Odlikuje se visokom tlačnom, vlačnom i savojnom čvrstoćom. Ugradnja: izmiješan s vodom.


Sika® MiniPack Hidroizolacijski mort

Hidroizolacijski mort s izvrsnom prionjivošću na različite podloge. Primjena: za vodonepropusnost zidanih konstrukcija, fasada, betona, temelja od kamenih blokova, i sl. Ugradnja: izmiješan s vodom, četkom ili gleterom.

 

Sika® Rep-610 (60)

Jednokomponentni polimercementni mort s dodatkom mikrosilike. Primjena: kao vezno sredstvo između starog i novog betona i morta za popravke, ujedno služi kao zaštita armature od korozije (aktivni inhibitor korozije). Ugradnja: s odgovarajućom količinom vode pomiješati električnom miješalicom. Nanosi se četkom, valjkom ili prskanjem u debljini od ca. 1 mm.

 

Sika® Rep-614 (60)

Polimer modificirani reparaturni mort obogaćen mikrosilikom i umjetnim vlaknima. Sulfatno otporan. Primjena: za reprofiliranje betona za ručnu i strojnu ugradnju. Prikladan za vertikalnu ugradnju i za rad iznad glave. Nanosi se u debljini od 8-50 mm u jednom radnom koraku.


SikaRepair®-10

Jednokomponentni polimerni cementni mort. Primjena: kao vezno sredstvo između starog i novog betona i morta za popravke; ujedno služi kao zaštita armature od korozije. Ugradnja: nanosi se četkom.

 

SikaRepair®-13

Jednokomponentni mort, obogaćen modificiranim polimerima i mikrosilikom; otporan na sulfate, te ojačan PP vlaknima. Tiksotropan. Primjena: koristi za popravke betona, posebno za rad iznad glave i na vertikalama. Nanosi se u debljinama od 10-40 mm u jednom radnom koraku.

 

SikaRepair®-20

Jednokomponentni mort, obogaćen modificiranim polimerima i mikrosilikom;otporan na sulfate. Primjena: koristi se za popravke betona i zaštitu betona od sulfatne korozije. Nanosi se u debljinama od 5-20 mm u jednom radnom koraku.


SikaRepair®-30

Mort za zaglađivanje i zapunjavanje pora u betonu. Sadrži modificirani polimer s mikrosilikom. Primjena: kao mort za reprofiliranje, odnosno zatvaranje šupljina i pora. Nanosi se u debljini sloja od 1,5

 

Sika® Rep-620 (60)

Mort za zaglađivanje obogaćen umjetnim smolama. Primjena: kao mort za zatvaranje šupljina i pora, te fino zaglađivanje. Osobito pogodan za popravke malih oštećenja vanjskih kutova i stranica fuga. Nanosi se u debljini sloja od 2


Sikadur®-41 CF Normal normal

Epoksidni reparaturni mort. Primjena: za spajanje i lijepljenje betonskih elemenata, reprofiliranje betona izloženog abraziji i udarnom opterećenju. Moguća ugradnja na mat vlažnu podlogu. Maksimalna debljina sloja: 60 mm. Najmanja temperatura ugradnje: +5°C. Vrijeme ugradnje kod 20°C: 60 minuta. Čišćenje: Colma Čistač.

Sikagard®-720 EpoCem®

Epoksidno-cementni mort za izravnavanje i brtvljenje u kemijski agresivnoj sredini. Primjena: za izravnavanje i zaštitu horizontalnih i vertikalnih betonskih površina, posebice u kemijski agresivnim područjima (postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, kanalizacija, industrija i sl.). Ugradnja na mat vlažnu podlogu. Koristi se i za blokadu vlage u podlozi. Debljina sloja 0,5


Sikagard®-720 EpoCem®

Epoksidno-cementni mort za izravnavanje i brtvljenje u kemijski agresivnoj sredini. Primjena: za izravnavanje i zaštitu horizontalnih i vertikalnih betonskih površina, posebice u kemijski agresivnim područjima (postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, kanalizacija, industrija i sl.). Ugradnja na mat vlažnu podlogu. Koristi se i za blokadu vlage u podlozi. Debljina sloja 0,5


Sikafloor® EpoCem® Modul

Tekući mort na bazi epoksidnih smola i cementa, trokomponentan. Primjena: za debljine sloja od 2-3 mm kao obloga na suhim i mat vlažnim betonskim površinama, otporan na trošenje, ili kao obloga ispod Sikafloor premaza. Temeljni premaz: SikaRepair EpoCem Modul. Boja: betonsko siva. Ugradnja: zupčasti gleter (E-Rakel) i ježasti valjak. Čišćenje: vodom.


SikaGrout®-212

Ekspandirajući mort za podlijevanje na cementnoj bazi s brzim vezanjem. Primjena: za podlijevanje strojeva, kranskih staza, za zalijevanje ankera i klinova. Omogućava ranu opteretivost i kod niskih temperatura. Vrlo visoka konačna čvrstoća. Maksimalna debljina sloja: 30 mm. Najmanja temperatura ugradnje: +8°C.

 

SikaGrout®-311

Mort za podlijevanje s kompenziranim skupljanjem na bazi cementa. Primjena: podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova konstrukcija i strojeva. Minimalna debljina sloja: 3 mm. Maksimalna debljina sloja: 10 mm.


SikaGrout®-314

Mort za podlijevanje s kompenziranim skupljanjem na bazi cementa. Primjena: podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova konstrukcija i strojeva. Minimalna debljina sloja: 10 mm. Maksimalna debljina sloja: 40 mm.


SikaGrout®-318

Mort za podlijevanje s kompenziranim skupljanjem na bazi cementa. Primjena: podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova konstrukcija i strojeva. Minimalna debljina sloja: 25 mm. Maksimalna debljina sloja: 80 mm.

 

SikaSeal®-100 (60)

Jednokomponentni mort na bazi cementa. Primjena: za zaštitu betonskih objekata od prodora vode (sa ili bez hidrostatskog tlaka), spremnika za vodu, podzemnih građevina, za rezervoare

 

SikaSeal®-200 (60) Migrating

Kristalizirajući 1-komponentni vodonepropusni mort na bazi cementa. Primjena: za dubinsku zaštitu betona od prodora vode (pozitivnog i negativnog tlaka) u spremnicima vode, bazenima za plivanje, kupaonicama, podzemnim građevinama, za sustave rezervoara

 

SikaTop® Seal-107

Dvokomponentni hidroizolacijski mort niskog modula elastičnosti, obogaćen polimerima. Primjena: kao hidroizolacijski sloj bazena, podruma, terasa, kupaonica, rezervoara, betonskih cijevi, mostova, kanala. Kod većih deformacija potrebno je ugraditi PP mrežicu za armiranje. Ugradnja: nanosi se nazubljenim gleterom maksimalne debljine 2 mm po sloju, preporuka 2 sloja po 2 mm.


SikaTop® Armatec® 110 EpoCem®

Epoksidno-cementni vezni mort. Primjena: izuzetna zaštita armature od korozije i vezni most s dugim otvorenim vremenom za nanošenje sljedećih slojeva. Osobito pogodan za zaštitu armature od utjecaja topivih soli. Ugradnja: kistom, valjkom ili prskanjem. Kao zaštita armature u dva, a kao vezni sloj u jednom radnom postupku. Čišćenje: vodom.

 

SikaGrout®-114 CH

SikaGrout-114 (60) je modificirani, ekspandirajući cementni podlijevni mort. U debljinama 10 mm min. / 75 mm max.


Sikadur®-42

3-komponentni, epoksidni mort za podlijevanje visokih performansi.

 

SikaRefit®

Reparaturni mort Tip hell (svijetli), Tip dunkel (tamni) Sika Refit je cementni mort za sanaciju betona, gotov za upotrebu.

 

SikaRep®

Reparaturni mort za beton.

 

SikaRep®-654 (60)

Reparaturni mort za podne površine.


Sikafloor®-21 N PurCem®

Trokomponentni, poliuretanom obogaćeni mort za podne obloge izuzetne kemijske i mehaničke otpornosti.


Sikalastic®-1K

Jednokomponentni, visokoelastični hidroizolacijski mort ojačan vlaknima za primjenu četkom ili valjkom. Za hidroizoliranje gotovo svih površina: u bazenima, spremnicima pitke vode, betonskih cijevi, vanjskih zidova i podova podzemnih dijelova građevina, terasa, balkona, itd.


Sikalastic®-152

Brzovezući elastični cementni mort za hidroizolaciju i zaštitu betona. “Nova” generacija vrlo uspješnog Sikalastic 150. Za primjenu na zidovima podruma opterećenim pozitivnom i negativnom pritisku vode, izuzetna zaštita za beton (EN 1504-2), te kao hidroizolacijski sloj ispod keramičkih pločica na balkonima i terasama.

 

Sika® MonoTop®-910 S

Jednokomponentni polimercementni mort s dodatkom mikrosilike. Vezno sredstvo u sistemu reparaturnih mortova, zaštita armature od korozije.

 

Sika® MonoTop®-412 N

Reparaturni sulfatno otporan mort za reprofiliranje betona. Klasa R4 po EN 1504-3.

 

Sika® MonoTop®-723 N

Završni mort za zaglađivanje. (prije Sika MonoTop-620)


Sika® MonoSeal®-101

Jednokomponentni cementni hidroizolacijski mort za brtvljenje spremnika pitke vode.

 

SikaGrout®-416 XL

Jednokomponentni mort za podlijevanje u debljinama od 25 do 120 mm.

 

Detaljnije >>>>