Gradnja nikad brža, nikad jednostavnija

POROTHERM PROFI opeka iznimnih toplinskih karakteristika precizno je brušena s obje strane kontroliranim kompjuterskim procesom. Zidanje opeke je vrlo jednostavno, brzo i precizno.

Kao vezivno sredstvo koristi se POROTHERM DRYFIX.extra jednokomponentno ljepilo koje osigurava iznimna toplinska svojstva, manji utrošak materijala, brzu i jednostavnu gradnju. POROTHERM Dryfix.extra namijenjenim za zidanje POROTHERM PROFI opeke, a uporaba vrlo jednostavna, lagana i brza.

POROTHERM PROFI opeka prirodan je i ekološki prihvatljiv proizvod, izrađen od prirodnih proizvoda glina, pijesak i piljevina, a nakon eksploatacije se može reciklirati.

POROTHERM brušena opeka zbog svoje precizne obrade jednostavno se slaže jedna na drugu sa preklopom min 30% te spaja sistemom pero – utor.

Zidovi zidani POROTHERM PROFI opekom uz korištenje Dryfix.extra ljepilom osim što se izgrade doslovno preko noći imaju i 30% bolje toplinske karakteristike.

POROTHERM DRYFIX.extra je turbo rješenje za obradu POROTHERM brušene opeke. Umjesto debelog sloja morta horizontalne sljubnice lijepe se izuzetno čvrsto sa Drayfix.extra ljepilom za POROTHERM PROFI opeku.

Tim izvanredno brzim i suhim DRYFIX.extra načinom obrade brušene opeke moguće je bez prekidanja zidati i u zimi do -5 °C.

POROTHERM DRYFIX.extra je ljepilo vrlo jednostavno za rukovanje i u svako vrijeme odmah spremno za korištenje. Time su miješalica i veliki transportni te manipulativni troškovi nanošenje morta definitivno stvar prošlosti.

Čista gradilišta, jednostavna logistika, brzo i jednostavno zidanje omogućuju ekonomično građenje u svako doba godine.

Prednosti POROTHERM PROFI opeke

◦minimum 50% uštede vremena u odnosu klasičnu gradnju, kraće vrijeme gradnje (brže izvođenje radova)

◦zidanje također u zimi do -5 °C

◦30% bolje toplinske karakteristike

◦maksimalna toplinska zaštita zbog izbjegavanja “hladnih mostova”

◦minimalna upotreba radnih aparata – mješalica postaje dio prošlosti

◦čisto gradilište

◦vrlo visoka čvrstoća zbog svojstva snažne ljepljivosti

◦vizualno lijepi blok bez mortne reške

◦optimalna podloga za žbuku

◦jednostavno rukovanje

◦za sve debljine zidova od 10 do 50 cm

POROTHERM

Opeka. Stvorena po mjeri čovjeka.