Knauf Insulation dobio nagradu za najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva

Program Saveza za razvoj zelenog gospodarstva odnosi se na cjelovito poboljšanje performansi gospodarstva Republike Hrvatske kroz održivi razvoj što uključuje učinkovito i održivo korištenje resursa, zaštitu okoliša i sprječavanje gubitka biološke raznolikosti, razvoj novih zelenih usluga, proizvoda, tehnologija i metodologije proizvodnje te druge koncepte koji čine štedno, zeleno i konkurentno gospodarstvo. Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja izdvojeni su vodeći nacionalni programi i projekti hrvatskih poduzetnika i novinara.

Tom prigodom, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i direktor nagrade “GREENOVATION” Tomislav Marjanović istaknuo je sljedeće: “Objavom javnog poziva za dodjelu navedene godišnje nagrade pokazalo se kako hrvatska mala i srednje velika poduzeća aktivno rade na razvoju usluga, proizvoda i tehnologija u području zelenog gospodarstva te time pridonose svojoj konkurentnosti, ali i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u cijelosti.

Nagradom “GREENOVATION” u kategoriji najboljeg proizvoda nagrađena je tvrtka Knauf Insulation d.o.o. za projekt “Knauf Insulation mineralna vuna s Ecose® Technology”.

Kao dobitnik nagrade “GREENOVATION”, Knauf Insulation je ostvario pravo korištenja i isticanja oznake “GREEN MARK – SIGN OF EXCELLENCE” u trajanju od pet godina, obilježja održive odnosno zelene usluge, proizvoda, tehnologije. Oznaka je dodijeljena u svrhu liberalizacije, nacionalne diversifikacije, stvaranja dodane vrijednosti, promicanja, povećanja konkurentnosti i tržišnog plasmana održivih usluga, proizvoda i tehnologija.

O Knauf Insulationu
Knauf Insulation je jedan od od najvećih proizvođača izolacije u svijetu koji u svojoj ponudi ima široku paletu izolacijskih materijala potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u novim i postojećim domovima, poslovnim zgradama i industriji.
Knauf Insulation je prisutan u više od 35 zemalja i s više od 35 proizvodnih pogona za proizvodnju staklene mineralne vune, kamene mineralne vune, drvene vune, ekstrudiranog polistirena, ekspandiranog polistirena i ekstrudiranog polietilena. Navedeni proizvodi svojim se karakteristikama istiću među izolacijama u graditeljstvu, tehničkim i industrijskim izolacijama, ventilacijskim, klimatizacijskim i OEM sustavima.
Tvornica u Novom Marofu posluje već više od 30 godina i lider je na hrvatskom tržištu materijala za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju u graditeljstvu, industriji i brodogradnji.

O Ecose Technology
Sredinom 2009. Godine Knauf Insulation je tržištu predstavio tehnologiju veziva bez formaldehida, nazvanu Ecose® Technology, po prvi puta korištenu u proizvodnji mineralne vune. Osnovu čini vezivo na bio-osnovi bez aditiva, umjetnih bojila i pigmenata čime su proizvedeni okolišu prihvatljiviji proizvodi kao dokaz naprednog održivog razvoja Knauf Insulationa. Zalažući se za održivu proizvodnju, Knauf Insulation koristi novo vezivo u svim svojim pogonima za proizvodnju staklene mineralne vune.