Leadership Awards Europe Region” u organizaciji Svjetskog savjeta za zelenu gradnju

Srpanj 2013: Održivost europskog građevinskog okruženja glavna je okosnica ideje World Green Building Council-a (WorldGBC) kao organizatora velikog natječaja za sve lidere u području zelene gradnje.

WorldGBC’s European Region Leadership Awards osmišljen je kako bi se prepoznale i bolje pozicionirale najbolje prakse zelene gradnje, zelenih građevina i zelenih javnih i korporativnih politika.

Upravo je u tijeku prikupljanje nominacija od strane vlada, gradova i kompanija koji se pozivaju svoje projekte prijaviti putem nacionalnih Green Building Council organizacija (za RH putem Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju – info@gbccroatia.org).

“Zelene zgrade smanjuju emisiju CO2 i sve vrste troškova, štede energiju, kreiraju nove zelene poslove i unaprjeđuju kvalitetu života cijele zajednice u gradovima i naseljima“, izjavila je Jane Henley, WorldGBC’s, izvršna direktorica (CEO).

“Hrvatski savjet za zelenu gradnju aktivno se uključio u ovu kampanju jer prikazati i hrvatske lidere u idejama i inicijativama koji ističu vrijednost i sve benefite zelenih zgrada, ali također inspiriraju druge da iskoriste mogućnosti koje se pružaju u smislu održive gradnje i održivih gradova“, dodaje Hrvoje Kvasnička, predsjednik Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Kategorije nagrade su:

1) Izvrsnost u javnim/gradskim politikama na temu zelenih građevina

2) Liderstvo u dizajniranju/ projektiranju i izvođenju zelenih građevina (certificiranih prema međunarodnim standardima zelene gradnje)

3) Liderstvo u poslovanju posvećeno održivosti

Nominacije za regiju Europa primaju se zaključno sa 1. kolovoza 2013. godine.

Pobjednici u sve tri kategorije biti će proglašeni za vrijeme Svjetskog tjedna zelene gradnje (World Green Building Week) od 16 – 20. rujna 2013. godine.
Sve potrebne dokumente za prijavu na natječaj, kao i dodatne informacije o natječaju moguće je pronaći na stranici: http://www.worldgbc.org/activities/govt-leadership-awards/europe
Prijavite svoje projekte i slobodno jer

„The awards may be regional, but the impact will be global“

Hrvatski savjet za zelenu gradnju / Croatia Green Building Council
Ulica grada Vukovara 274/I , 10000 Zagreb, Croatia
+ (385) 1 4886 296 – Tel; + (385) 1 4886 297 – Fax
info@gbccroatia.org
www.gbccroatia.org

O Svjetskom savjetu za zelenu gradnju / World Green Building Council WorldGBC je asocijacija koja okuplja 96 nacionalnih savjeta za zelenu gradnju, čineći ih tako najvećom internacionalnom organizacijom koja se bavi tržištem zelene gradnje.

Misija WorldGBC-a je omogućiti globalnu transformaciju tržišta građevinske industrije prema održivosti.

WorldGBC podupire kreativno djelovanje nacionalnih savjeta za zelenu gradnju i osigurava im informacije i izvještaje o najboljim praksama zelene gradnje u svijetu kako bi napredovali u svojoj važnoj ulozi koju imaju na tržištu zelene gradnje koja značajno smanjuje globalni utjecaj klimatskih promjena. Također, podupire ih u promociji međunarodnih certifikata za zelenu gradnju i svih ostalih standarda energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Više na: www.worldgbc.org