Mnogo više nego samo krov

Primjer pregleda:

München/Köln, 02.12.2013 – Od pokrivanja krovova preko pokrivanja rubova krovova i završnih profila, krovnih prozora, zelenih krovova sve do krovnih brtvljenja i izolacijskih sustava – tri od četiri sajamskih dvorana će biti od veliko značaja za stručnjake krovova kao i za stručnjake za pročelja fasada.

U dvorani 6 se sve vrti oko strmih krovova, krovnih limova i metala. Žarišne točke dvorane 8 su između ostalog metala, zaštita od pada i skele. Zastupnici ravnih krovova, fasada i odvodnje se nalaze u dvorani 9. Ovdje će na primjer, kao i više od deset godina, na KROV+DRVO International izlagati proizvođač sustava ravnih krovova alwitra (dvorana 9, izložbeni prostor 302). Naša se kuća veseli izravnoj razmjeni sa stručnjacima iz građevinarstva. Točno na našu 50. godišnjicu ćemo nastup u Kölnu iskoristiti za uvođenje mnogih drugih proizvoda, objašnjava Joachim Gussner, vlasnik alwitr-e d.o.o. Tako će alwitra, između ostalog, na sajmu predstaviti nove krovne i vodonepropusne membrane EVALASTIC®VGSK sa integriranom zaštitom od požara. Njihov donji samoljepliji sloj je pogodan za izravno ljepljenje na nelaminirane EPS ploče od tvrde pjene.

Osim toga predstavlja stručnim posjetiteljma  Trier,  stručnjak za ravne krovove u području sustava za dnevnu svjetlost svijedlosnu kupolu svjetla kao i novi ravni krovni prozor (Brakel Greenlicht) od aluminija i stakla.

Novu vrstu rješenja za krov osim štednje predstavlja Rathscheck Schiefer ( dvorana 6, izložbeni prostor 502) na KROV+DRVO International, elemente izolacije ThermoSklenr D za krov škriljevac. Ovaj izolacijski element ne zadovalja samo zahtjeve EnEv 2014,već se može obložiti i sa 22 mm debelim debelim daskama. To se vidi i na dugoj strani preklopa, koje krovopokrivačina omogućava lakšu montaži na neravnim krovnim rešetkama.

I Paul Bauder GmbH & Co. KG (dvorana 6, izložbeni prostor 520) koristi KROV+DRVO International za marketinško uvođenje novih proizvoda. Pri tome je kod poduzeća iz Stuttgarta puno toga pod znakom EnEV 2014. Tako predstavlja stručnjak za krovove izolacijske elemente od visokih perfomanski izolacijskog materijala od krute poliuretanske pjene za ravne i kose krovove debljine do 240 mm, što odgovara standardu pasivnih kuća. Osim delbjih materijala za izolaciju, pokazuje Bauder uorabu na strmom krovi daljni razojv BauderPIR-izolacijske elemente. Strukture sustava za zelene krovove ili rješenje oko ravnog krova kompletiraju ponudu na izložbenom prostoru Bauder-a.

Zahtjeve EnEV 2014 zadovoljavaju novi proizvodi ISO-Chemie GmbH (dvorana 7, izložbeniprostor 129 A). Ovo poduzeće po porvi puta predstavlja u Kölnu iso-metalni brtveni sustav. Ove trake za brtvljenje kao i konstrukcijska punila se mgu koristiti u gradnji laganaih metala. Pogodni su za sve krovne in zidne konstrukcije sa profilnim čeličnim kazetama i sendvič-panelima.

Wienerberger GmbH (dvorana 6, izložbeni prostor 309) dolazi na DACH+HOLZ International sa dva ciglena noviteta. Predstavljene cigle Plano 11 i Alegra 12 – oba krovna rješenja se temelje na EnEV 2014-specifikacijama. Zahvaljujući specifikacijsma Plano-a 11 (cca. 20 mm) i Alegr-a 12 (cca. 30 mm) odpadaju visoki troškovi za pripremu podstrukture. Oba proizvoda su dustupna sa olučnim završetkom.

Osim toga stoje oba modela krovopokrivačima na raspolaganje kao rubni crijep. Monier Braas GmbH (dvorana 6, izložbeni prostor 510) će posjetiteljima sajma pored crijepova predstaviti nove šuplje cigle Achat 10V . Sa područjem za pomak u dužinu do 30 mm te sa težinom od 3,9 kg je cigla na nove građevinske projekte isto tako pogodna kao i za saniranje već postojećih krovnih konstrukcija. Sada dolaze u pitanje one, koje se koriste za pokrivanje većih krovnih površina. Potrebno je jednaest komada crijepa po četvornom metru. Krovopokrivač može svojim korisnicima cigle Achat 10V ponuditi u slijedečim bojama: antracit, prirodno crvena ili bakreno crvena i škriljevac.

Novorazvijeni element dnevnog svijetla stoji u središtu izložbenog prostora tvrtke Lamilux GmbH (dvorana 9, izložbeni prostor 309). Krovopokrivači, arhitekti i planeri se ovdje mogu informirati o LAMILUX CI-sustavu staklenih elemenara FEenergysave+. Prema navodima proizvođača se kod ove novosti rad i o prvoj pasivnoj kući – certificiranom svjetlosnom gornjem elementu, koji i u hladnim klimatskim područjima, kao što je Skandinavija, zadovoljava stroge kriterije pasivne kuće. Odlučujuće za certifikaciju, među ostalim je bio i koeficijent prijenosa topline ispod 0,80 W/(m²K).

Novi proizvod kuće Velux (dvorana 6, izložbeni prostor 224 i 324) čini da dječja srca brže kucaju i osigurava slatke snove. Pored portfelja krovnog prozora za kose i ravne krovove će poduzeće iz Hamburga na KROV +DRVO International predstaviti novu, posebno dizajniranu dječju sobu za kolekciju zaštite od sunca. Rolete za zatamnjivanje, razvijene u suradnji sa Dysney korporacijom pokazuje poznate likove kao što su Bambi, Mickey Mouse ili Maloo medvjeda.

www.dach-holz.de