Mortovi

Sika proizvodi visokokvalitetne m o r t o v e u praktičnim pakiranjima za razne namjene.

 • Sika® MonoTop®-620

  Mort za zaglađivanje obogaćen umjetnim smolama. Primjena: kao mort za reprofiliranje i poravnavanje neravnih površina, odnosno zatvaranje šupljina i pora. Osobito pogodan za popravke malih oštećenja vanjskih kutova i stranica fuga. Nanosi se u debljini sloja od 1,5 – 5 mm.

  Detaljnije

 • SikaPatch®-4

  Brzosušeći (2 sata), reparaturni mort za popravke i izravnavanje oštećenih površina betona i estriha. Odlikuje se ekstremno visokim čvrstoćama. Primjena: Za popravak industrijskih podova. Pogodan je za popravke većih oštećenja i rupa do debljine od 50 mm.

  Detaljnije

 • Sika® FastFix-4

  Brzovezujući mort za fiksiranje. Primjena: za podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova iz čelika i betona. Posebice pogodan za brzu ugradnju i sanacije kanalizacijskih betonskih šahtova na prometnim površinama (provozno već nakon 2 sata).

  Detaljnije

 • Brzovezujući reparaturni mort za radove na sanaciji i fiksiranju građevinskih elemenata.

  Detaljnije

 • Sika® MiniPack – Reparaturni mort

  Reparaturni mort na bazi specijalnih cementnih veziva. Sadrži mikrosiliku, sintetička vlakna i dodatke. Primjena: dobra prionjivost na različitim podlogama (beton, kamen, keramičke pločice, željezo, i sl.). Odlikuje se visokom tlačnom, vlačnom i savojnom čvrstoćom. Ugradnja: izmiješan s vodom.

  Detaljnije

 • Hidroizolacijski mort s izvrsnom prionjivošću na različite podloge. Primjena: za vodonepropusnost zidanih konstrukcija, fasada, betona, temelja od kamenih blokova, i sl. Ugradnja: izmiješan s vodom, četkom ili gleterom.

  Detaljnije

 • Jednokomponentni polimercementni mort s dodatkom mikrosilike. Primjena: kao vezno sredstvo između starog i novog betona i morta za popravke, ujedno služi kao zaštita armature od korozije (aktivni inhibitor korozije). Ugradnja: s odgovarajućom količinom vode pomiješati električnom miješalicom. Nanosi se četkom, valjkom ili prskanjem u debljini od ca. 1 mm.

  Detaljnije

 • Sika® Rep-614 (60)

  Polimer modificirani reparaturni mort obogaćen mikrosilikom i umjetnim vlaknima. Sulfatno otporan. Primjena: za reprofiliranje betona za ručnu i strojnu ugradnju. Prikladan za vertikalnu ugradnju i za rad iznad glave. Nanosi se u debljini od 8-50 mm u jednom radnom koraku.

  Detaljnije

 • Sika® Rep-620 (60)

  Mort za zaglađivanje obogaćen umjetnim smolama. Primjena: kao mort za zatvaranje šupljina i pora, te fino zaglađivanje. Osobito pogodan za popravke malih oštećenja vanjskih kutova i stranica fuga. Nanosi se u debljini sloja od 2

  Detaljnije

 • Sikadur®-41 CF Normal normal

  Epoksidni reparaturni mort. Primjena: za spajanje i lijepljenje betonskih elemenata, reprofiliranje betona izloženog abraziji i udarnom opterećenju. Moguća ugradnja na mat vlažnu podlogu. Maksimalna debljina sloja: 60 mm. Najmanja temperatura ugradnje: +5°C. Vrijeme ugradnje kod 20°C: 60 minuta. Čišćenje: Colma Čistač.

  Detaljnije

 • Sikagard®-720 EpoCem®

  Epoksidno-cementni mort za izravnavanje i brtvljenje u kemijski agresivnoj sredini. Primjena: za izravnavanje i zaštitu horizontalnih i vertikalnih betonskih površina, posebice u kemijski agresivnim područjima (postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, kanalizacija, industrija i sl.). Ugradnja na mat vlažnu podlogu. Koristi se i za blokadu vlage u podlozi. Debljina sloja 0,5

  Detaljnije

 • Sikafloor® EpoCem® Modul

  Tekući mort na bazi epoksidnih smola i cementa, trokomponentan. Primjena: za debljine sloja od 2-3 mm kao obloga na suhim i mat vlažnim betonskim površinama, otporan na trošenje, ili kao obloga ispod Sikafloor premaza. Temeljni premaz: SikaRepair EpoCem Modul. Boja: betonsko siva. Ugradnja: zupčasti gleter (E-Rakel) i ježasti valjak. Čišćenje: vodom.

  Detaljnije

 • SikaGrout®-212

  Ekspandirajući mort za podlijevanje na cementnoj bazi s brzim vezanjem. Primjena: za podlijevanje strojeva, kranskih staza, za zalijevanje ankera i klinova. Omogućava ranu opteretivost i kod niskih temperatura. Vrlo visoka konačna čvrstoća. Maksimalna debljina sloja: 30 mm. Najmanja temperatura ugradnje: +8°C.

  Detaljnije

 • Mort za podlijevanje s kompenziranim skupljanjem na bazi cementa. Primjena: podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova konstrukcija i strojeva. Minimalna debljina sloja: 3 mm. Maksimalna debljina sloja: 10 mm.

  Detaljnije

 • SikaGrout®-314

  Mort za podlijevanje s kompenziranim skupljanjem na bazi cementa. Primjena: podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova konstrukcija i strojeva. Minimalna debljina sloja: 10 mm. Maksimalna debljina sloja: 40 mm.

  Detaljnije

 • SikaGrout®-318

  Mort za podlijevanje s kompenziranim skupljanjem na bazi cementa. Primjena: podlijevanje i zalijevanje ugradbenih dijelova konstrukcija i strojeva. Minimalna debljina sloja: 25 mm. Maksimalna debljina sloja: 80 mm.

  Detaljnije

 • SikaSeal®-100 (60)

  Jednokomponentni mort na bazi cementa. Primjena: za zaštitu betonskih objekata od prodora vode (sa ili bez hidrostatskog tlaka), spremnika za vodu, podzemnih građevina, za rezervoare

  Detaljnije

 • SikaSeal®-200 (60) Migrating

  Kristalizirajući 1-komponentni vodonepropusni mort na bazi cementa. Primjena: za dubinsku zaštitu betona od prodora vode (pozitivnog i negativnog tlaka) u spremnicima vode, bazenima za plivanje, kupaonicama, podzemnim građevinama, za sustave rezervoara

  Detaljnije

 • SikaTop® Seal-107

  Dvokomponentni hidroizolacijski mort niskog modula elastičnosti, obogaćen polimerima. Primjena: kao hidroizolacijski sloj bazena, podruma, terasa, kupaonica, rezervoara, betonskih cijevi, mostova, kanala. Kod većih deformacija potrebno je ugraditi PP mrežicu za armiranje. Ugradnja: nanosi se nazubljenim gleterom maksimalne debljine 2 mm po sloju, preporuka 2 sloja po 2 mm.

  Detaljnije

 • Epoksidno-cementni vezni most. Primjena: izuzetna zaštita armature od korozije i vezni most s dugim otvorenim vremenom za nanošenje sljedećih slojeva. Osobito pogodan za zaštitu armature od utjecaja topivih soli. Ugradnja: kistom, valjkom ili prskanjem. Kao zaštita armature u dva, a kao vezni sloj u jednom radnom postupku. Čišćenje: vodom.

  Detaljnije

 • SikaGrout®-114 CH

  SikaGrout-114 (60) je modificirani, ekspandirajući cementni podlijevni mort. U debljinama 10 mm min. / 75 mm max.

  Detaljnije

 • Sikadur®-42

  3-komponentni, epoksidni mort za podlijevanje visokih performansi.

  Detaljnije

 • Reparaturni mort Tip hell (svijetli), Tip dunkel (tamni) Sika Refit je cementni mort za sanaciju betona, gotov za upotrebu

  Detaljnije

 • SikaRep®

  Reparaturni mort za beton

  Detaljnije

 • SikaRep®-654 (60)

  Reparaturni mort za podne površine

  Detaljnije