Primjena pigmenata za beton u novim projektima

\’Naš proizvodni pogon u Jinshanu u Kini je odličan primjer uspješne akvizicije\’, rekao je Jorg Hellwig, direktor Odjela anorganskih pigmenata u Lanxessu.

\’Također, ta tvornica je primjer kako su potrebne značajne investicije za osiguranje poboljšanja i dostizanja najviše razine kvalitete, koje si postavljamo. U ovom trenutku, ne znamo ni za jednu drugu tvornicu anogranskih pigmenata u svijetu koja može postići takve visoke standarde koje mi ostvarujemo u našim pogonima\’, dodao je Hellwig.

Pigmentiranje građevinskih materijala

Glavna tema izlaganja Lanxessa na sajmu Bauma 2010. u Muenchenu bila je pigmentiranje građevinskih materijala. Pigmentiranje željeznim i kromovim oksidima upotrebljava se kako bi se materijalima, kao što su beton, betonski elementi i različiti betonski prefabrikati, dao atraktivan izgled koji će izdržati izazov vremena.Anorganske pigmente tvrtke Lanxess odlikuje otpornost na atmosferske utjecaje, kompaktnost, prilagodljivost, iznimna kvaliteta i ekološka prihvatljivost. Stručnjaci u Lanxessovom globalnom centru za razvoj su na raspolaganju za tehničku asistenciju oko upotrebe anogranskih pigmenata u građevinskim materijalima i proizvodima. Savjetovanje se obavlja za sve stupnjeve proizvodnje, od planiranja izgleda proizvoda, opreme za proizvodnju, pravilnog doziranja pigmenata, do ugradnje samog proizvoda.

Pigmentirani beton – nova vrijednost upotrebe betona u arhitekturi

Na internet stranici www.colored-concrete-works.com možete pregledati najpoznatije projekte u kojima je Lanxess sudjelovao svojim Bayferrox anorganskim pigmentima i svojom tehničkom podrškom. Ovi projekti nam pokazuju da se s pigmentiranim, obojenim betonom može postići jako mnogo u vidu estetike i vrijednosti konačnog projekta. Najnoviji i najzanimljiviji projekt je Soccer City stadion u Johannesburgu. U ovaj najveći stadion na svjetskom nogometnom prvenstvu utrošeno je otprilike 22,000 kilograma pigmenta u 33,600 pigmentiranih fasadnih panela. Fasadni paneli su izvedeni od betona pojačanog vlaknima fiberglasa, a boje koje su arhitekti upotrijebili, ovom spektakularnom stadionu daju tradicionalan afrički izgled kojim se savršeno uklapa u okolinu. Ovaj stadion ne samo da je postao nova znamenitost Johanessburga i Južne Afrike, nego je i svojom izvedbom fasade zadao nove standarde arhitekture i estetike.

Izvor: PRO Gradnja