Projektiranje sa Schöck Isokorbom!

Predstavljamo Schöck građevinska rješenja koja po mišljenju stručnjaka i građevinskih instituta spadaju u sam vrh toplinske i zvučne izolacije. Ovdje govorimo o Isokorb® građevinskim elementima za prekid toplinskih mostova kod konzolnih dijelova građevine. Osim iznimnih toplinsko-izolacijskih svojstava, upotreba Schöck Isokorb®-a pojednostavnjuje projektiranje i gradnju.

Odgovaramo na pitanje kako kvalitetno, jednostavno, brzo, dugoročno i ekonomski isplativo riješiti problematiku toplinskih mostova!!!

Kada primjeniti Schöck Isokorb?

Kod neizoliranih isturenih dijelova zgrade. Kao što su primjerice armirano-betonski balkoni, lođe ili razni čelični nosači, područja na kojima dolazi do povećanog otjecanja topline. Stoga se takvi istureni dijelovi zgrada ubrajaju u najkritičnije toplinske mostove (mjesta gubitka topline).

Ugradnjom Schöck Isokorb®-a u području priključka balkona, prekida se kontinuitet toplinske provodljivostibalkonske armirano-betonske ploče. Konstruktivnoje prekinut toplinski most te je prolazak energije na kritičnom mjestu smanjen na minimum.

Koje su prednosti projektiranja i izvođenja saSchöck Isokorb®-om?

Kvaliteta – Potvrđena od vodećih Europskih građevinskih instituta i zadovoljnih klijenata! SchöckIsokorb®, zbog svojih tehničko-toplinskih svojstava kao i statički optimalne konstrukcije predstavlja vrloučinkovitu izolaciju isturenog dijela zgrade. Dobrovodljivi beton i vrlo dobro vodljiv betonski čelik (armatura) zamjenjuju se izolatorom kao što je Neopor® i slabo vodljivim plemenitim čelikom kao i optimiranim HTE modulom od finog betona visoke čvrstoće.

Jednostavno projektiranje – Inteligentno rješenje koje omogućuje slobodu projektiranja. Dizajnerska rješenja, filigransko projektiranje i moderna arhitektura uz pomoć Schöck Isokorba® zadovoljavaju sve zahtjeve građevinske fizike.

Brzo izvođenje – Schöck Isokorb® isporučuje se na gradilište kao gotov element, spreman za ugradnju.Postavlja se u već pripremljenu armaturu i povezuje.Tijek gradnje se ubrzava, gradnja pojednostavnjuje, a vremenski zahtjevno izoliranje balkona postaje nepotrebno.

Dugoročna sigurnost – Jednom ugrađen SchöckIsokorb®, investicija je koja vrijedi jednako dugo kao isama zgrada. Element leži u betonu balkonske ploče kao zatvoreni i zaštićeni sistem, siguran od svih vremenskih utjecaja što ga čini dugoročno djelotvornim. Eventualne buduće sanacije su eliminirane!

Ekonomska isplativost – Protok/gubitak energije svodi se na minimun. Vrijeme rada se smanjuje jer nema potrebe za dodatnim izoliranjem balkona. Troškovi sanacija su eliminirani.

Tehnička podrška – Pružamo tehničku podršku u vidu izrade optimalnog prijedloga rješenja prekida toplinskih mostova na vašem objektu. Osim toga na dolje navedenim linkovima možete skinuti CAD detalje balkonskih priključaka sa Isokorb® elementima kao i ostale korisne materijale kao pomoć pri projektiranju.

CAD detalji balkonskih priključaka
Hrvatsko tehničko dopuštenje – HTD12/002
Podloge za projektiranje

A cijena?

Uvidom u usporedbu troškova izrade balkona sa Isokorb® elementima nasuprot klasičnom izoliranju balkona još jednom potvrđujemo ekonomsku isplativost primjene ovog sistema gradnje.

Usporedbe troškova

Vi pitate?
Mi odgovaramo!
Prepoznali ste višestruku korist od planiranja sa Schöck
Isokorb® elementima!

Sve što trebate napraviti je, nazvati nas telefonom, poslati upit mailom ili poslati konkretan projekt prema dolje navedenom:

— Tlocrti i presjeci detalja/objekta (ukoliko je moguće u autoCAD-u)

— Naziv projekta, kontakt arhitekta i/ili statičara

Naš tim za Vas tada izrađuje optimalno rješenje toplinske i/ili zvučne izolacije:

— Kalkulacija Isokorb elemenata
— Statički izračuni Isokorb® elemenata
— Troškovnički tekstovi
— Ucrtavanje pozicija elemenata u projektne podloge
— Asistencija pri ugradnji elemenata

Budite slobodni poslati nam projekte, detalje, upite…. na dolje navedene mail adrese.
zeljka.jendris@schoeck.at / michael.unterhofer@schoeck.at

Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja!
Vaš Schöck tim.

Partner u Hrvatskoj
Nosivi Građevinski Elementi d.o.o.
Kardinala Franje Kuharića 19
10430 Samobor
Tel.: +385 1 3378 924
Mob: +385 91 50 39 867
Mob: +385 98 25 67 60
Fax: +385 1 3378 925
info@schoeck.hr
www.schoeck.hr

Schöck Bauteile Ges.m.b.H
Thaliastraße 85/2/4
A-1160 Wien
Tel.: 01 7865760
Fax: 01 7865760-20
office@schoeck.at
www.schoeck.at