S ljepotom prirode

Većina investitora međutim bila je dosada protiv tog rješenja te su kao razlog navodili osim visoke cijene i probleme s formatima odnosno kvalitetom.

Proizvođač Feldhaus Klinker nudi sada vlastitu proizvodnu liniju pod nazivom „sintra“ koja anulira sve prethodne nedostatke. Razvijen je potpuno novi proizvodni postupak koji garantira pravu kvalitetu klinkera fasadnih obložnih pločica u optici ručnog izvedbe. Tu se ubraja prije svega svojstvo malog preuzimanja vode; dok standardne opeke mogu preuzimati i do 30 % vode kod novih fasadnih obložnih pločica proizvođača Feldhaus ta vrijednost se kreće između 2 i 6 %. Štetni utjecaji kao kiša, prljavština te druge emisije ne mogu naškoditi klinker obložnim fasadnim pločicama. Opeka ostaje čista, površina zadržava jedinstvenu optiku i kolorit.

„sintra“ linija u optici ručne izrade proizvedena je postupkom ekstruzije kao i druge opeke četvrtače i nije rezana od cijele opeke. Takav način proizvodnje iznimno doprinosi očuvanju okoliša i resursa.

Obložna fasadna opeka četvrtača debljine 14 mm može se dobiti na tržištu u uobičajenom NF-formatu te klasičnom WDF formatu. Velika prednost u odnosu na uobičajene formate opeke leži u tome što se dimenzije mogu stopostotno reproducirati. Zato su opeke četvrtače pogodne za primjenu u sistemima fuga termoizolacijskog spregnutog sistema.

Nove Feldhaus opeke četvrtače postavljaju se brzo i jednostavno, a naročito su pogodne za renoviranje fasada na starijim objektima. Odgovaraju gotovo svakom arhitektonskom stilu, primjerice objektima od cigle ili kućama u frizijskom stilu gradnje.Jasni akcenti mogu se određivati i u unutarnjem prostoru; primjerice u gastronomiji u području šanka, zatim kod oblikovanja kamina, stupova i svodova. Kod novih opeka četvrtača karakteristične su rustikalne, nepravilne površine s lagano izlomljenim rubovima- izgledaju kao da su prirodno ostarjele. Feldhaus opeka četvrtača iz linije „sintra“ cjenovno su povoljnije od one opeke četvrtače uobičajene na tržištu. Program obuhvaća šest različitih varijanti boja u prirodnim tonovima žute, crvene, terakota, pijesak te individualne note. One se mogu međusobno miješati prema vlastitim kreativnim idejama.

www.feldhaus-klinker.de