Sika rješenja za krovne obloge

Bijela reflektirajuća membrana Sikaplan 15 G / Sarnafil TS 77 SR

Bijela reflektirajuća membrana Sikaplan 15 G / Sarnafil TS 77 SR

Sika Croatia d.o.o. je dio švicarske grupacije Sika AG koja proizvodi i distribuira specijalne kemijske proizvode. Prisutni smo u više od 100 proizvodnih i marketinških podružnica u 76 zemalja.

Sika je lider u proizvodnji materijala za brtvljenje i lijepljenje, izolaciju, ojačanja i zaštitu nosivih konstrukcija u građevinarstvu i industriji.

Sika nudi rješenja s visoko reflektirajućim tekućim i krovnim membranama

Određeni krovni solarni sustavi apsorbiraju svjetlo za proizvodnju električne energije ne samo od sunca, već i od reflektirajućih površina samog krova, a u nekim slučajevima povećavaju učinkovitost solarne ćelije do čak 15%.

Sika-ine visoko reflektirajuće tekuće membrane znatno doprinose povećanju proizvodnje električne energije. Osim toga, reflektirajući efekt pridonosi uštedi energije koja bi bila potrebna za hlađenje prostora ispod krova.

Sika ima preko 40 godina iskustva u proizvodnji pojedinih membrana koja se mogu slojevito spajati sa solarnim ćelijama za “izgradnju integriranih fotonaponskih sustava”. Krovni sustav s dokazanim visokim performansama i niskim troškovima održavanja ključna je komponenta solarnih sustava koji imaju očekivani vijek trajanja krova od 25 godina.

Bijele visoko reflektirajuće membrane Sikaplan 15 G ili Sarnafil TS 77 SR u boji RAL 9016, znatno povećavaju refleksiju i smanjuju utjecaj toplinskog toka, te smanjuju utrošak energije potrebne za hlađenje zgrade. Spomenuti Sika krovni sustavi uključuju visoko reflektirajuće, bijele membrane na bazi termoplasta s početnom refleksijom SRI = 111% (indeks solarne refleksije) i tekuće PU membrane sa sličnim SRI = 110% koje doprinose dobivanju LEED bodova pri ocjenjivanju tj. certificiranju objekta građenog prema načelima zelene gradnje.

Sikalastic®-618
Sikalastic®-618 je jednokomponentna, hladno primjenjiva, vlagom aktivirana poliuretanska membrana. Kada stvrdne formira bešavnu, trajnu i na atmosferilije otpornu hidroizolaciju, za izložene krovne površine.

Sikalastic®-612
Jednokomponentna, poliuretanska, tekuća hidroizolacijska membrana

Sikalastic®-560
Ekonomična i ekološki prihvatljiva, tekuća krovna hidroizolacija temeljena na Sika Co-Elastičnoj tehnologiji (CET)

Sikalastic®-601 BC
Visokoelastična, vodonepropusna, poliuretanska bešavna, tekuća membrana. Služi kao temeljeni premaz u SikaRoof MTC sistemima

Sikalastic®-621 TC
Visokoelastična, vodonepropusna, poliuretanska bešavna, tekuća membrana s izvrsnim svojstvom premoštavanja pukotina za hidroizolaciju krova. Zadržava svojstva i pri vrlo niskim temperaturama.

Sika® Reemat standard
Staklena mrežica za armiranje.

Sikalastic®-445
Visokoelastična, vodonepropusna, poliuretanska bešavna, tekuća membrana s izvrsnim svojstvom premoštavanja pukotina. Zadržava svojstva i pri vrlo niskim temperaturama. Primjena: hidroizolacija krovova i zaštitni premaz objekata u graditeljstvu na neprohodnim površinama. Izvrsna prionjivost na razne podloge uključujući bitumen, UV stabilna i otporna na atmosferilije. Ugradnja valjkom ili prskanjem. U nekim slučajevima potreban prajmer. Izvodi se u tri sloja, prvi 0,5 kg/m2 s dodatkom Sika razrjeđivača C 10%, a drugi i treći 0,8 kg/m2 po sloju. Boja: -bijela, siva -ostale boje po narudžbi.

Sikalastic®-450
Visokoelastični vodonepropusni poliuretanski premaz s izvrsnim svojstvom premoštavanja pukotina. Zadržava svojstva i pri vrlo niskim temperaturama. Primjenjuje se za hidroizolaciju krovova i kao zaštitni premaz infrastrukturnih objekata u graditeljstvu na neprometnim površinama. Može se premazivati i zaštititi od UV zračenja. Izvrsna prionljivost za beton, zidane konstrukcije, eternit, krovne keramičke pločice i dr. Ugradnja: s četkom, valjkom ili prskanjem. Izvodi se u tri sloja, prvi 0,3 kg/m2 s dodatkom Sika razrjeđivača C od 15%, a drugi i treći 0,45 kg/m2 po sloju. Boja: bijela.

Izvor: SIKA-CROATIA d.o.o https://hrv.sika.com/hr