Sika rješenja za krovne obloge

Sika Croatia d.o.o. je dio švicarske grupacije Sika AG koja proizvodi i distribuira specijalne kemijske proizvode. Prisutni smo u više od 100 proizvodnih i marketinških podružnica u 76 zemalja.

Sika je lider u proizvodnji materijala za brtvljenje i lijepljenje, izolaciju, ojačanja i zaštitu nosivih konstrukcija u građevinarstvu i industriji.

Određeni krovni solarni sustavi apsorbiraju svjetlo za proizvodnju električne energije ne samo od sunca, već i od reflektirajućih površina samog krova, a u nekim slučajevima povećavaju učinkovitost solarne ćelije do čak 15%. Sika-ine visoko reflektirajuće tekuće membrane znatno doprinose povećanju proizvodnje električne energije.Osim toga, reflektirajući efekt pridonosi uštedi energije koja bi bila potrebna za hlađenje prostora ispod krova.

Sika ima preko 40 godina iskustva u proizvodnji pojedinih membrana koja se mogu slojevito spajati sa solarnim ćelijama za “izgradnju integriranih fotonaponskih sustava”. Krovni sustav s dokazanim visokim performansama i niskim troškovima održavanja ključna je komponenta solarnih sustava koji imaju očekivani vijek trajanja krova od 25 godina.

Bijele visoko reflektirajuće membrane Sikaplan 15 G ili Sarnafil TS 77 SR u boji RAL 9016, znatno povećavaju refleksiju i
smanjuju utjecaj toplinskog toka, te smanjuju utrošak energije potrebne za hlađenje zgrade. Spomenuti Sika krovni sustavi uključuju visoko reflektirajuće, bijele membrane na bazi termoplasta s početnom refleksijom SRI = 111% (indeks solarne refleksije ) i tekuće PU membrane sa sličnim SRI = 110% koje doprinose dobivanju LEED bodova pri ocjenjivanju tj. certificiranju objekta građenog prema načelima zelene gradnje. //

http://hrv.sika.com