Sinonim za najvišu kvalitetu proizvoda

Maksimalno ekonomični Doka oplatni sistemi ističu se visokom kvalitetom sistemskih komponenata u upotrebi – kao što su npr. ploče, nosači, podupirači, itd. Zašto onda kod sanacije ili zamjene posezati za tuđim proizvodima? Jedino Doka-originalni dijelovi omogućuju ekstremnu dugotrajnost te garantiraju pozitivne osobine kao i sigurnost kompletnog sistema. Ukoliko hitno trebate pojedine komponente na vašem gradilištu – Doka sve dostavlja iz jednog izvora – u kratkom roku i bez posrednika, iz jedne od ukupno 150 podružnica u 65 zemalja.

Najbolje troslojne oplatne ploče

Doka posjeduje preko 50 godina iskustva u proizvodnji troslojnih oplatnih ploča. Proizvod je legendaran, a Doka ga uostalom već desetljećima konstantno razvija i poboljšava. Sve troslojne ploče proizvode se u debljini od 21 mm ili 27 mm. Proizvodom 3-SO, Doka nudi troslojnu ploču, koja se ističe postojanošću kao i dugotrajnošću.Čak i nakon mnogih primjena, neznatno upijajuća površina ocrtava karakterističnu strukturu u betonu. Specijalan proizvodni proces drastično reducira nastanak pukotina u slojevima betona.Oplatna ploča 3-S plus posjeduje iste pozitivne karakteristike kao i 3-SO. Za osobitu dugotrajnost s jedne je strane zapunjena lakom na bazi poliuretanske smole i posuta česticama korunda, koje dodatno sprečavaju klizanje. Izrađena u vrhunskoj kvaliteti ona je sastavni dio opreme Dokamatic-stolova.

Dokaplex i Xlife ploče

Pored troslojnih oplatnih ploča Doka također nudi i Dokaplex-višeslojne ploče izrađene od finske breze, čija površina je prevučena tankim slojem fenolne smole. Zahvaljujući visokokvalitetnoj izvedbi Dokaplex ploče jamče izdržljivost te betonsku površinu ravnomjernog izgleda. Za još više zahtjeve po pitanju dugotrajnosti, Xlife ploča je prvi izbor. Drveno-plastični elementi čine je optimalnom oplatnom pločom za izuzetno mnogo primjena npr. u niskogradnji za oplatna kolica za tunele. Osim toga Xlife ploča otporna je na čavlanje, a čisti se pomoću visokotlačnog čistača.

Oplatni nosač s ugrađenim amortizerom udaraca

Doka je bila pionir u razvojnoj tehnologiji modernih drvenih oplatnih nosača i danas na tržište lansira najbolje produkte. Doka nosač H20 top izrađuje se iz drveta 100 % testirane izdržljivosti i to iz ekoloških šuma – za najvišu sigurnost i nosivost. Poliuretanski ugrađeni amortizer udaraca učinkovito štiti krajeve nosača prilikom pada i udaraca o betonsko tlo, što se može dogoditi prilikom npr. demontaže oplate stropova. Ovo pojačanje na krajevima nosača, odnosno rubna zapuna pruža djelotvornu zaštitu od vlage i UV zračenja, te dopušta zabijanje čavala. H20 top može se nabaviti do dužine 5,90 m.

Najlakši stropni podupirač

Na sigurnosti se ne treba i ne smije štedjeti. Pored oplatnih nosača, i stropni podupirači su vrlo relevantne komponente s aspekta sigurnosti. Eurex top posjeduje izuzetnu čvrstoću, a istovremeno je i najlakši stropni podupirač u svojoj klasi. Visoka nosivost od 20 kN odnosno 30 kN osigurana je po čitavoj dužini izvlačenja. Integrirana, profilirana zaštita od udaraca dodatno štiti podupirač od oštećenja prilikom postavljanja stropne oplate i jamči dugovječnost. Kao rezultat toga je i drastično smanjenje oštećenja stropnih podupirača.

Maksimalna sigurnost

Kod oplatnih sidara kao i konusa za ovješenje također je izuzetno relevantan sigurnosni aspekt. U ovom slučaju za Doku u obzir dolazi isključivo kvaliteta bez kompromisa. Nikakvi eksperimenti ne dolaze u obzir kada se radovi izvode s penjajućom oplatom na visini od nekoliko stotina metara iznad zemlje. Svi dijelovi su kovani i pocinčani. Kao dodatna prednost: visoko nosivi Doka sidreni sistemi omogućuju u kombinaciji sa robusnim Doka zidnim oplatama uštedu brojnih mjesta sidrenja – čime se smanjuju troškovi naknadnih radova i materijala.Doka nudi i kompletan program za sigurnost na radu ekipa na gradilištu kao i osiguranje rubnih područja ploča. Bez obzira radi li se o penjajućim sistemima, radnim platformama kao i platformama za betoniranje, radnim i zaštitnim skelama ili silazno-uzlaznim tornjevima, Doka isporučuje sve sigurnosne proizvode zajedno sa sistemskim rješenjima direktno na vaše gradilište

Lagana okvirna oplata za zidove, stupove i temelje

Sistemom okvirne oplate Frami Doka nudi okvirnu oplatu spremnu za primjenu ručno ili uz pomoć krana. Pocinčani okviri ove oplate su toliko stabilni da je potrebno vrlo malo sidara. Tako se pomoću samo jednog sistema na gradilištu, na vrlo ekonomičan način, može vršiti oplaćivanje temelja, stupova i zidova. U tu svrhu vrlo se jednostavno u rasteru od 15 cm kombiniraju elementi različitih dimenzija visine između 1,20 m i 3 m.

Izvor: PRO Gradnja