SQE – sustav održive gradnje za niskoenergetske i pasivne kuće – Pjer d.o.o.

SQE tehnologija omogućava smanjivanje troškova gradnje uz istovremeno podizanje kvalitete stambeno/poslovnih i građevina javne namjene.

Smanjivanje troškova gradnje rezultat je povećanja brzine rada i produktivnosti radnika kod grubih građevinskih radova, montaže instalacijske mreže te završnih radova na objektu. Visoka kvaliteta građevina je posljedica činjenice da se radi o armiranobetonskim konstrukcijama koje su neusporedivo čvršće i otpornije od ostalih načina gradnje u seizmički najzahtjevnijim područjima.

S obzirom da se radi o oplati od stiropora kojom radnici na gradilištu jednostavno manipuliraju nije potrebna upotreba teške mehanizacije, kao npr. dizalice kod montaže i demontaže klasične metalne oplate čime se znatno smanjuju emisije štetnih plinova.

Upravo obostrana izolacijska oplata donosi prednosti jednostavnijega izvođenja instalacijske mreže, dovoljno je vrućim sjekačem zarezati unaprijed iscrtane utore. Nema “štemanja” kao kod klasične gradnje pa samim tim niti otpada na gradilištu koje je potrebno odvoziti i posebno zbrinuti.

Gradnjom SQE tehnologijom, štitimo prirodne resurse i to na način da ogromnom uštedom energije za grijanje i hlađenje takvih objekta, smanjujemo trenutan utrošak električne energije. SQE tehnologija pridonosi širenju pozitivne ideje ekološke osviještenosti u graditeljstvu.

Tehnologija je hrvatski patent zaštićen diljem svijeta, dobitnik je niza nagrada (WIPO, Nikola Tesla Award, Green Mark, Greenovation 2013 – zelena gradnja) te posjeduje ETA (Europsko Tehničko Dopuštenje).

Proizvodnja SQE proizvoda organizirana je u outsourcingu, koristeći dugogodišnje iskustvo uprave i tehničkog osoblja, koji su pod nadzorom Instituta IGH d.d., ZAG (Zavod za gradbeništvo) Slovenije i BVQI, odobrenog sustava za upravljanje kvalitetom, sukladnog normi ISO 9001:2008 kojim se osigurava najviša kvaliteta proizvoda. Izolacijske oplate proizvode se u tvornici Plastform d.o.o., Sestvete  www.plastform.hr. Plastične spone proizvode se u tvornici Straža plastika d.d., Hum na Sutli  www.strazaplastika.hr.

Sve informacije o tehnologiji i kontakte tvrtke Pjer d.o.o. možete pronaći na www.sqe-forms.com i Facebook stranici www.facebook.com/pjer.sqe