Stapanje prirode i dizajna

Taj osjećaj je obično povezan s godišnjim odmorom ili ili iskustvom na nekoj osami. Svatko tko odsjedne u odmaralištu Saffire na Coles Bayu, naotoku Tasmanija (Australija) doživjet će uistinu nezaboravan doživljaj.

Cjelokupan dizajn osmišljen je tako da stvara jedinstveno „svetište“ koje istovremeno smiruje i liječi, te upotpunjuje sveukupan osjećaj wellnessa. U ovo odmaralište ugrađeni su neki od najboljih Sika proizvoda, korišteni za obrnuti krov zgrade, te glavnu zgradu u 3D obliku raže. Neobično dizajnirano odmaralište sastoji se od 22 luksuzne vile okružena ljepotom i dubinom prirode. Inspirativan dizajn Saffire odmarališta obogaćuje i oduševljava, te daje novu perspektivu jedinstvenom okruženju.

Arhitekt je tražio rješenje koje će štititi vrijednu ljepotu okoliša, a istovremeno estetski odgovarati cjelokupnom dizajnu. Zgrade su konceptualno organske i odražavaju okolinu. Arhitekt je odabrao Sika-u Australija za partnera, Sika-inu visoko kvalitetnu krovnu membranu  u plavo-sivoj boji, te ljepila Sarnacol® 606 i Sarnacol® 808 kako bi postigli ono što je sada jedna od najupečatljivijih značajki ovog odmarališta: sustav krovnih membrana pričvršćenih izravno na podlogu od šperploče. Da bi se postigao trajan i lijep detalj, žardinjere za cvijeće u apartmanima odmarališta kompletno su podstavljene sustavom Sarnafil® kako bi se osigurala dugoročna vodonepropusnost. Sika krovne membrane imaju BBA certifikat za očekivani rok trajanja dulji od 30 godina i mogu se ugraditi raznim metodama.

Od otvaranja, Saffire je osvojio nekoliko nagrada za dizajn, uključujući i nagradu američkog magazina za Dizajn Interijera, koji je Saffire proglasio najboljim projektom u 2010. godini. A sada, koji je vaš osobno najbolji projekt u 2012.? Želite li pobjeći od svakodnevne rutine? Možda je sada vrijeme da porazgovarate sa svojim šefom o svom sljedećem odmoru.

http://hrv.sika.com