TONDACH® je dobio ekskluzivni ugovor za krovove u olimpijskom gradu TONDACH® je dobio ekskluzivni ugovor za krovove u olimpijskom gradu Soči

– Tondach Gleinstätten AG dobila je veliki posao – isporučuje pokrov za Olimpijski projekt „Soči 2014

– Olimpijski projekt „Gornaja Karusel“ sa ca. 160.000 m2 krovnih površina

– TONDACH inovacija – ekskluzivna obrada površine crijepa za Soči-projekt – Ugovor je potpisan 14. ožujka 2011.

Gleinstätten (Steiermark/Österreich), 2. svibnja 2011: Die Tondach Gleinstätten AG, vodeći proizvođač glinenih crjepova u Srednjoj i Jugistočnoj Europi dobio je ekskluzivan ugovor od ruskog partnera za isporuku materijala za krov za veliko gradilište „Soči“; grad na Crnom moru gdje će se 2014. godine održavati Zimske Olimpijske Igre.

TONDACH proizvodi za projekt „Gornaja Karusel“ u Sočiju

Tondach Gleinstätten AG dobila je veliki posao – isporučuje pokrov za Olimpijski projekt „Gornaja Karusel“. Ovo je jeddan od najvećih razvojnih projekata u brdovitom području „Krasnaja Poliana“ u okviru Olimpijade 2014. godine

Kod ovog projekta se radi o sportsko-turističkom kompleksu sa uključenim olimpijskim press centrom, koji bi se trebao izgraditi do kraja 2013. godine. Sastavni dio kompleksa su objekti za stanovanje, kuće za odmor, centri za sport i turizam, butici, hoteli i restorani, kao i medicinski centar. Ukupno će na površini od 580 tisuća m2 biti na raspolaganju 1780 smještajnih kapaciteta, koji će biti rangirani od tri do pet zvjezdica. Ukupna investicija za sve to je 850 mil. EUR I biti će realizirana na temelju odluke Vlade, a pod nadzorom Internacionalnog olimpijskog komiteta.

Veličina krovnih površina iznosi cca. 160.000 m2. Na nju se postavljaju različiti TONDACH proizvodi sa uključenim priborom za crijep koji je optički usklađen, a program se odnosi na strehu, sljemenjake, sisteme za hvatanje snijega itd. Glavne površine krova koje se nalaze na nadmorskoj visini od 540 – 960 m pokrivaju se sa TONDACH proizvodom Venera u dvije različite nijanse boja. Venera ima format 29 x 48,5 cm i karakterizira ga bezvremenska elegancija, valovit oblik te funkcionalnost. Prekrivanje Venerom je također vrlo efikasno, jer je potrebno 11 komada za m2. Za manje i razigrane površine glavni je arhitekt odabrao TONDACH biber crijep, koji dozvoljava kreativno pokrivanje krovova. Posebno se to odnosi na kupole ili tornjeve, a obzirom na dvostruko pokrivanje nudi dodatnu zaštitu kod ekstremnih vremenskih uvjeta.

„TONDACH-ov proizvodni program za olimpijski projekt je u odnosu na funkciju, oblik i boje harmonično usklađen. Važna komponenta je pri dodjeli posla bila i ekologija, te održiva gradnja pa je tako cijeli projekt certificiran po internacionalnom britanskom standardu „BREEAM“ (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). TONDACH crijep se proizvodi iz gline, vode, zraka i vatre potpuno bez kemijskih dodataka, karakterizira ga lijep dizajn i funkcionalnost, a kada se radi o održivosti niti jedan drugi pokrov nije usporediv. Vrijednost cijele investicije za Gornaja Karusel je 2,5 Mil. EUR. Radovi su već u tijeku, tako da će se sa prvim djelomičnim isporukama početi već 2011. godine.“ -kaže mag. Martin Olbrich, prokurist Tondach Gleinstätten AG.

Rusko generalno poduzeće koje koordinira sve radove olimpijskog projekta pa tako i krovopokrivačke radove stambenih objekata u planinskom centru, odlučilo se za visoko kvalitetan proizvod Tondach jer se očekuje dugovječnost izgrađenih objekata. Potpisivanje ugovora za ovaj projekt bio je 14.03.2011. Građevinski radovi u tijeku su od rujna 2010.godine i prema planu trebali bi biti završeni 2013. godine. Projekt je financiran od strane investitora koji je u vlasništvu državne banke, grada Soči i regij

TONDACH inovacije – ekskluzivni razvoj pokrovne površineza projekt Soči

Proizvod TONDACH Venera u bojama engobe RV3 i RV4 razvijen je ekskluzivno za projekt Soči u nekoliko razvojnih etapa a u stalnom dogovoru sa ruskim arhitektonskim timom, generalnim poduzetnikom i krovopokrivačima. Radi se o mješavini zelenih, žutih i sivih tonova koji se posebnim procesom peku na površinu crijepa. Takva dobivena obojena površina daje osjećaj smirenosti i harmonije sa mediteranskim ugođajem. Kao posebnost, svaki crijep na poleđini nosi jedinstveni otisak „Soči 2014“.

U vremenskom razdoblju od 6 mjeseci, razvijali smo posebno za tu svrhu 6 različitih boja i dizajna površine crijepa te smo se potrudili ostvariti zamisli arhitektonskog tima sve dok nismo zajedno stvorili „TONDACH Soči proizvod“ i potpisali ugovor o zajedničkoj suradnji.

Ukratko o Tondach Gleinstätten AG

TONDACH Gleinstätten AG sa sjedištem u Gleinstättenu (Štajerska) zapošljava diljem Europe 2.400 radnika u 34 pogona unutar 11 zemalja. Kao vodeći ponuđač glinenog crijepa u zemljama središnje i istočne europe, godišnja proizvodnja crijepa iznosi cca. 350 milijuna komada godišnje (što je otprilike 28 milijuna m2 krovne povšine) i cca. 125 milijuna komada crijepa. U 2010. godini ostvaren je konsilidirani promet od oko 181 milijuna eura (prethodne godine 199 milijuna eura). TONDACH Gleinstätten se oslanja na lokalni management najnovij tehnologije i inovativnu politiku proizvoda.

Olimpijsko gradilište Soči

Povodom Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, rusko lječilište Soči, koje se nalazi na obalama Crnog mora, prihvatit će sportaše iz cijelog svijeta. Do tada ima još puno posla, jer ne treba izgraditi samo nove objekte za sportske sadržaje nego je potrebno izgraditi i modernizirati prometnu infrastrukturu, proizvodnju energije i telekomunikacijsku mrežu te sektore gastronomije i hotelijerstva. I glavni grad pokrajine Krasnodar biti će moderniziran i obnovljen. Olimpijsko gradilište zapošljava oko 200 građevinskih poduzeća,100 inženjerskih ureda i ureda za planiranje te 30 000 građevinskih radnika.

Olimpijske igre su prestižan objekt od nacionalne i međunarodne važnosti. Razmjerno tome su i investicijske brojke visoke, govorimo o cca. 9 milijardi eura. Cjelokupna regija će profitirati od ovog podhvata jer ne samo da će se tu održati Zimske olimpijske igre 2014. godine nego će Soči biti jedno od mjesta održavanja utakmica na svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine, te mjesto održavanja Velike nagrade Rusije u Formuli 1.

TONDACH Hrvatska d.d