Unutarnja izgradnja

U staroj gradnji se mogu dizajnirati novi prostori s unutarnjim zidovima u suhoj gradnji, brzo, fleksibilno i jeftino.

Posebnu naglašenost kod unutarnjeg proširenja osiguravaju cigle.

Suha gradnja: brzo i jeftino

Fleksibilni promjenjivi međuzidovi imaju mnoge prednosti kada se radi o promijeni sobe. Dodatna soba za djecu, radna soba ili gostinjska soba se u suhoj gradnja brzo izgrade. Suha unutarnja gradnja je savršeno pogodna za obnovu. Tko postavlja u unutarnjoj gradnju nove zidove, taj može u suhoj gradnji flekisbilno, brzo i jeftino dizajnirati prostor za stanovanje. Mort, beton, teško kamenje – to sve nije potrebno kod unutarnje gradnje sa suhom gradnjom. Za svaku situaciju proširenja – ili unutarnje gradnje- dostupna su rješenja u skladu sa suhom gradnjom. Praktični i lako prenosivi djelovi suhe gradnje pašu ispod svakog stubišta. Jednostavna ugradnja pušta i majstore u kući da rade. Veća prednost kod obnove: Kod suhe gradnje ne nastaje skoro ništa vlage, prostori su nakon unutarnje gradnje odmah useljivi.

Napravite fleksibilne zidove

Napraviti nove zidove kod unutarnje gradnje? Nema problema, sa suhom gradnjom. Čak su i kod unutarnje gradnje u kupaonici dostupni specijalni sustavi suhe gradnje. Koriste se metalni ili drveni profili, koji se na podu, zidovima ili stropu kao i poprečno i uzdužno moraju zašarafiti. Za presvlaku s obje strane se koriste gips, drvena vlakna ili šperploča paneli. U međuprostor se stavlja izolacija, čak se i vodovi mogu nutra „sakriti“. Ploče tada stvaraju bazu za daljnju unutarnju gradnju: tapete, premazi, pločice – kreativnost gotovo nema granica.

Za posebno ono nešto: izložena cigla

Tko stavlja vrijednost na poseban ambijent i stilske detalje, taj se može kod sastavljanja međuzidova odlučiti na izloženu ciglu. Primjerice, cigle služe za rustikalne i moderne površine. Ciglani zidovi služe također za posebna područja kao kupaona i kuhinja, oni su izdržljivi i čvrsti. Cigle dobivaju više bodova za zvučnu zaštitu, one pružaju uravnoteženu klimu a plijesan ovdje nema nikakve šanse.