Wienerberger održao predavanje za projektante u Splitu

Predavanje o tehničkom propisu za zidane konstrukcije i primjeni novih europskih normi Eurokode 6 i Eurkod 8 uz poseban osvrta na projektiranje u seizmičkim aktivnim područjima predavanje je održao doc.dr. Boris Trogrlić sa arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Splitu.

Uz doc.dr. Borisa Trogrlića predavanje je održao i Tomislav Franko product manager tvrtke Wienerberger vezano uz primjenu opekarskih proizvoda te zidanim konstrukcijama.

U sklopu predavanje, predstavljen je i revolucionaran proizvod na hrvatskom tržištu POROTHERM Profi opeka, sustav gradnje za 21. stoljeće. POROTHERM PROFI brušena opeka koja kao vezivo rabi POROTHERM Dryfix.extra ljepilo.

Osnovne karakteristike i prednosti primjene POROTHERM Profi susava su: 50% brža gradnja, minimalni utrošak ljepila, 30% bolja toplinska svojstva, gradnja do -5 °C, te iznimno čisto i uredno gradilište. Možemo reći da Wienerberger novim sustavom gradnje kreira nove idealne proporcije gradnje.

Veliko zanimanje posjetitelja pobudio je prikaz gradnje POROTHERM Profi opekom na licu mjesta, u predavaonici, čime je prikazana brzina, jednostavnost i urednost primjene ovog proizvoda. Pozitivne reakcije sudionika predavanja poticaj su daljnjim organizacijama sličnih predavanja i u drugim regijama Hrvatske.

Predavanje je pobudilo veliki interes jer je na predavanju prisustvovalo 187 arhitekata i građevinskih inženjera iz Dalmacije.

www.wienerberger.hr