Zidni paneli sa ispunom mineralne vune za najzahtjevnije uvjete i kapacitete nosivosti

Pod komercijalnim nazivom LR i LH zidni sendvič paneli u varijantama vidljivog i nevidljivog spoja proizvode se od sirovina visokih performansi – mineralnih vlakana velike gustoće ugrađene u obostrano čelični lim izrađen od čelika visokovrijednih karakteristika. Osim toga, u procesu proizvodnje modificirali smo rješenja lijepljenja mineralnih vlakana kako bi ostvarili maksimalne učinke u smislu kompaktnosti gotovog proizvoda.

Koje su prednosti?

– „LongSpan“ LR i LH paneli mogu biti ugrađeni na većim rasponima nosivih elemenata od redovitih panela punjeni mineralnom vunom.

– Kapacitet nosivosti ovih panela nam omogućuje da u statičkoj shemi od više polja dobivamo rezultate koji su čak i do 50% bolji od redovitih panela.

– Izvanredna statičke performanse omogućuje korištenje LR i LH panela na zgradama koja se nalaze u regijama jakih vjetrovnih opterećenja.

– „LongSpan“ LR i LH paneli u većini slučajeva neće zahtijevati dodatne oslonce u jakim vjetrovnim zonama zgrade – kutevi objekta, parapeti te na taj način doprinose uštedi na sekundarnoj konstrukciji objekta.
Također, ojačanja oko otvora sa ovim panelima u mnogim slučajevima panelima neće biti potrebna.

Tablice nosivosti Kingspan „Longspan“  panela kao i svaku drugu vrstu tehničke podrške možete dobiti od Kingspan tehničkih savjetnika.

Kontinentalna Hrvatska: Anto Erceg, 091 158 1586, anto.erceg@kingspan.hr
Istra i Dalmacija: Goran Tešić, 091 158 158 4, goran.tesic@kingspan.hr