Grijanje na ulje

Tehnologija grijanja na ulje

Uz postotak korištenja i do 90 posto pretvara  novi uljni kondenzacijski uređaj ulje za grijanje gotovo u potpunosti u toplinu.

Nova tehnologija grijanja na ulje radi učinkovitije nego ikad prije

Tko prilikom modernizacije sustava grijanja želi ostati kod svog uobičajenog goriva ulje, ne mora imati grižnju savjesti. Jer moderno grijanje na ulje radi učinkovitije nego ikad prije: kondenzacijska tehnologija pretvara ulje gotovo u potpunosti u toplinu, a također koristi toplinu vodene pare sadržane u ispušnim plinovima. To štedi gorivo, troškove grijanja te je dobro za okoliš. Vlasnicima kuća je najbolje da koriste za uljno grijanje sa kondenzacijskom tehnologijom ulje sa niskom razinom sumpora. Ovo izgara gotovo bez ostataka.Time se osigurava visoka razina učinkovitosti , a potreba za održavanjem kotlova i plamenika se smanjuje. Stoga se i uljna grijanja sa kondenzacijskom tehnologijom, koja koriste ulje s niskim udjelom sumpora moraju provjeriti svake dvije godine od strane dimnjačara.

Smanjiti potrošnju ulja: uljno grijanje plus solarno termalno grijanje

Moderno uljno grijanje sa kondenzacijskom tehnologijom se može savršeno kombinirati sa termalnim solarnim sustavom. Solarni termalni sustav podržava stvaranje tople vode i po potrebi grijanje.To smanjuje potrošnju ulja za deset do 20 posto.

Hibridni sustav grijanja: uljno grijanje plus solarni termalni sustav plus kamin na drva

U sljedećem koraku može biti integrirano još više obnovljive energije.Na primjer, ako sa uljnim grijanjem sa solarnim termalnim sustavom kombinirate kamin. Na taj način će spremnik trajati još dulje i to omogućava vlasniku da bude neovisniji o cijeni ulja. Pri tome je važno: čak i ako ste različite komponente grijanja naknadno ugradili, morate prilikom planiranja iste uzeti u obzir, kako bi imali dovoljno priključaka.

Ulje ispravno skladištiti: dupli sigurnosni spremnici su umjetnost tehnologije

Vlastiti spremnik za ulje za grijanje čini vlasnika neovisnim: možete svog dobavljača odabrati u trenutku koji je najpovoljniji za vas. Nakon oko 30 godina korištenja, bi trebali stari spremnik za ulje zamjeniti, to naime preporučuju stručnjaci. Moderni spremnici za ulje za grijanje su sustavi sa dvostrukim stjenama, koje nude maksimalnu sigurnost te trebaju puno manje prostora nego spremnici sa jednom stijenom.