Izolacija cijevi

Računa se i nakon razdoblja grijanja: cijevi izolacije

Cijevi za toplu vodu ili cijevi za podjelu topline i njihovi elementi su često u hladnom podrumu. Veliki gubici (i povećani troškovi grijanja) su ovdje predprogramirani. To se odnosi ne samo na neizolirane vodove, već i na vodove koji su prije puno godina izolirani s takozvanim gipsanim zavojem ili pjenastim materijalom. Takve stare izolacije bi trebali vlasnici kuće zamijeniti s novom izolacijom. Gospodarski gledano, izolacija cijevi je uvijek: najčešće se izolacija isplati nakon jedan do dva razdoblja grijanja kroz ušteđene troškove grijanja i kod vodova za toplu vodu dolazi toplija voda iz slavine.

Niski troškovi, jednostavna ugradnja

Izolaciju na cijevima mogu vlasnici kuće bez problema sami postaviti. Najjednostavnije je s predizolacijskim oblozima koje proizvođači izolacijskih materijala imaju u svojoj ponudi. Budući da vodovi za grijanje mogu biti jako vrući, izolacijski materijal bi trebao biti otporan na vrućinu. Savjetnik za energiju pomaže pri odabiru odgovarajućeg sustava.

Troškovi za izolaciju cijevi su predvidljivi: specijalni izolacijski elementi koštaju između tri do šest eura po metru i mogu se lako rezati.