MRAMOTERM zdravo i ugodno grijanje

U visoko razvijenim zemljama sve više se razmišlja o uštedi energije i smanjenju emisije CO2 , SO2,… Prema sadašnjim zahtjevima u pogledu očuvanja okoliša, korištenjem novih tehnoloških trendova do 2005.g. planiraju se reducirati emisije štetnih tvari za 20-30 % , a do 2050. g. za cca. 50 %. Iz energetskih izvještaja procjenjuje se da 50 % udjela u emisiji štetnih tvari u atmsferu nastane kao proizvod od grijanja životnog i radnog prostora.

Ograničenost naftnih i plinskih izvora, stalno povećanje njihove cijene, te njihov štetni utjecaj na prirodu navodi nas na razmišljanje o drugim izvorima energije među kojima el. energija zauzima visoku poziciju. U zapadnoj europi sve se više upotrebljava el. energija u grijanju, a kao takvo MRAMOTERM grijanje je jednostavan primjer ekološki i ekonomski najprihvatljivijeg grijanja s osiguranim snabdjevanjem za budućnost.

Korištenjem višestoljetnog iskustva uporabe kamena u grijanju, naprednog razmišljanja i tehnologije, stvorili smo zdrav i jednostavan, ekonomski, ekološki i estetski potpuno rješen način grijanja. MRAMOTERM grijaća ploča je naš proizvod izrađen od prirodnog materijala ( kamena, mramora ili granita ), visoke sposobnosti grijanja, lijepog izgleda i neograničenog vijeka trajanja.

Stalnim inovativnim radom i ulaganjem u proizvodnju i marketing, koristeći nova tehnološka dostignuća usavršili smo ovaj proizvod. Spriječili smo pucanje istih i postigli njihov neograničeni vijek trajanja. Poboljšali smo mjere sigurnosti na proizvodu po svim priznatim svjetskim standardima, što je potvrđeno i dobivanjem CE suglasnosti od instituta TÜV Austria , odnosno i same preporuke TÜV Österreich za kvalitetan proizvod (BAUMUSTER GEPRÜFT). Tako smo postali jedan od prvih proizvođača mramornih grijaćih ploča u potpunosti izrađenih po novim Europskim normama EN 60 335 i VDE preporukama ( koje će ubrzo postaiti nove norme).

U ovom trenutku upotrebljavamo materijale koji su nekoliko puta kvalitetniji od onih koje zahtjevaju novi svjetski propisi, potvrdivši time kvalitetu našeg proizvoda i našeg iskustva. S ponosom možemo istaknuti da smo kvalitetom i cijenama postali izuzetno konkurentni svjetskom tržištu, stoga su MRAMOTERM ploče postale priznate u našoj zemlji i u inozemstvu. Tisuće zadovoljnih kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu, od 1987. g. do danas potvrda su visoke kvalite našeg proizvoda i našeg iskustva.

Sve to potvrđuju i dobivena priznanja na svjetskim izložbama inovacija:

 Zagreb – INOVA 2000 – srebrna plaketa  Pittsburgh, USA – INPEX 2000 – zlatna medalja  Celje, Slovenija – MOS 2000 – srebrna medalja  Brussels, Belgija – EUREKA 2000 – brončana medalja  Moskva, Rusija – ARHIMED 2001 – srebrna medalja i diploma za doprinos izložbi

Zahtjevnim postupkom u kompaktnu mramornu ploču debljine 30 mm ugrađuje se el. grijač. MRAMOTERM ploča montira se jednostavno i brzo na bilo koji zid u prostoriji, a različitim uzorcima mramora ne remeti se estetska vrijednost prostora. Može se izvesti kao cijelovito ili parcijalno grijanje.

Grijaća mramorna ploča se priključuje na izvor napajanja AC 230 V preko termostata kojim reguliramo željenu sobnu temperaturu u svakoj prostoriji zasebno. Nakon uključenja ploča se zagrijava na radnu temperaturu od cca 85 º C za 30 – 40 min. Odvajanje topline grijača vrši se zračenjem topline i toplinskom konvekcijom. Kao što sunce grije svaku površinu koju obasjava, tako i MRAMOTERM grijanje prožima zrak bez pokretanja i toplinskim zračenjem grije čvrsta tijela u prostoriji ( zidove, podove, namještaj … ) koji postaju spremnici topline.Topla tijela u prostoru smanjuju izmjene topline između ljudskog tijela i okoline, te se ljudski organizam osjeća ugodnije. Ovakav način grijanja eliminira razliku temperature između stropa i poda, te svodi cirkulaciju i sušenje zraka na minimum , sve to u interesu Vašeg zdravlja ( posebno asmatičarima , svima s poteškoćama u disanju i osobama koje su sklone alergijama ).

Održavajući ugodnu temperaturu u prostoru sa prosječnom izolacijom, potrošnja el. energije iznosi cca. 400-500 Wh po m² / 24 h, što predstavlja uštedu energije od cca. 25-50 % u odnosu na ostala grijanja. Uz nisku cijenu ugradnje MRAMOTERM grijanja ( 2 – 3 puta nižom nego kod grijanja plinom ili naftom ), nemate troškova izrade kotlovnica, dimljaka, skladištenja goriva, održavanja i popravaka.

U suradnji sa firmama “ELTEH” iz Rijeke i “MICRO-EL” iz Zagreba izradili smo sustav za racionalizaciju potrošnje el. energije i upravljanja vršnim snagama, kojim smo dodatno smanjili ukupne troškove el. energije za grijanje i ostale potrošače.

Sustav za upravljanje omogućava regulaciju temperature u pojedinim prostorijama tijekom dana prema vanjskoj temperaturi i prema zahtjevima korisnika, nudi opciju daljinskog upravljanja grijanjem i ostalim potrošačima ( klasičnim telefonom ili mobitelom ), mogućnost komunikacije s računalom ( vizualizacija, upravljanje, dokumentiranje ). Ovaj sustav je izrazito pogodan za veće prostore kao što su : mini hoteli, stambene zgrade sa više stanova, poslovne prostore ili kod kuća za odmor.

Obzirom da smo pioniri u ovoj grani i da o našem proizvodu nismo mogli ništa naučiti iz postojeće literature ( do sada nije ništa pisano o ovom proizvodu, nego smo sve učili kroz praksu ), u suradnji sa Tehničkim fakultetom iz Rijeke, pokrenuli smo projekt potpunog ispitivanja postojećeg modela našeg proizvoda i izradu računalnog programa koji bi nam pomogao pri projektiranju novih modela .

Navedeno ispitivanje biti će temelj za izradu još kvalitetnijeg proizvoda, čime bi mogli još bolje konkurirati na vrlo zahtjevnom svjetskom tržištu. Uvjereni u bolje poslovne rezultate u skoroj budućnosti , želimo i dalje stvarati nova dostignuća kako u našoj gospodarskoj grani tako i u široj javnosti.

Mramorna grijaća ploča ne posjeduje dijelove koji izazivaju buku i vibracije, štetna zračenja i štetne promjene u okolini. Zaštita je provedena višeslojnom izolacijom el. vodova tako da ne postoji mogučnost strujnog udara ili opeklina kod dodira. Moguće ih je montirati i u vlažnim prostorijama, npr. kupaonica … MRAMOTERM grijaće ploče odgovaraju svim propisima o sigurnosti i zaštiti.

Sve navedeno govori da kupnja proizvoda, a naročito onih među kojima živimo ne bi smjela biti hir i razmetanje, već odgovoran postupak, ponajprije spram samog sebe. MRAMOTERM Vam omogućava živjeti zdravije i ugodnije kao POTPUNO RJEŠENJE grijanja.

Informacije možete dobiti od proizvođača : MRAMOTERM, Marinići bb , 51 216 Viškovo, CROATIA, tel./fax : ++385 51 257 414 ; ++ 385 51 257 161 http:// www.mramoterm.com e-mail:mramoterm@ri.htnet.hr