Ove dvije varijante su dostupne kod energetske identifikacije

Certifikat potrošnje se radi na temelju podataka stanovnika. U izračunima se daje njihova potrošnja grijanja i tople vode proteklih tri godine. Nedostatak: Ova energetska identifikacija je vrlo ovisna o osobnoj uporabi ponašanja stanovnika. Ovisno o tome da li se puno ili malo grije, to može narušiti rezultat u energetskoj identifikaciji. Za certifikat energetske potrebe se kuća stavlja točno pod mikroskop: Kakvo je stanje zidova, krova i prozora? U kojem stanju su grijanje i kućna tehnika? Varijanta usmjerena prema potrebama energetskog certifikata pokazuje, neovisno o ponašanju korištenja, građevinsku supstancu i energetsku učinkovitost. Na certifikatu energetske potrebe navedene konačne energetske potrebe mogu se orijentirati vlasnici kuće, kupci i iznajmljivači, kada žele ocijeniti svoju buduću energetsku potrošnju i energetske troškove. Obje varijante certifikata vrijede deset godina.

Certifikat energetske potrebe: Prva naznaka za planiranu obnovu

Dodatni plus na energetskom certifikatu: on sadrži individualne preporuke modernizacije, određene po strukturnoj situaciji kuće. S ovim mjerama se može znatno smanjiti potrošnja energije. Na taj način je energetski certifikat savršeno polazište za obnovu: vrijednosti na energetskom certifikatu pokazuju stvarno stanje i potrošnju energije. Preporuke modernizacije pokazuju prve naznake koje mjere obnove nude najveći potencijal uštede.

Savjetnik za plijesan

Plijesan u kući nije rijetkost. Zaraza plijesni mora biti uklonjena od strane stručnjaka za obnovu.  Nepravilno grijanje i zračenje su rijetko uzroci plijesni u kući. Često je nedostatak izolacije problem.

Plijesan u kući: sve o uzrocima, obnovi, opasnosti po zdravlje, prevenciji

Plijesan u kući ili u stanu je jako raširena i to je više od pogreške u izgledu. Ako se ništa ne poduzme, može doći do opasnosti po zdravlje i strukturne štete. Raširena zabluda o tome da plijesan dolazi zbog nepravilnog grijanja ili zračenja je već odavno otjerana. To je rijetko slučaj. Ali tko je kriv za plijesan u kući? Kako izgleda obnova od zaraze plijesni? I kako izbjeći plijesan? Naši savjetnici za plijesan odgovaraju na sva pitanja o uzrocima, preglednim metodama i metodama obnove kao i o prevenciji i daju savjete o pravnim i zdravstvenim procjenama.

Na zarazi od plijesni mora stručnjak raditi 

Jedan od predviđenih: Sredstvo protiv plijesni kao i nepravilno odstranjivanje zaraze plijesni uzrokuju više opasnosti po zdravlju nego sama plijesan. Stoga, stručnjaci savjetuju vlasnicima kuće da uključe u to stručnjaka kada je riječ o pregledu i stručnoj obnovi.