Podno grijanje ugodno zrači toplinu

Ugodno zračenje topline podnog grijanja, kroz koje jedva izlazi prašina, pruža komfort. Sve veća popularnost podnog grijanja.

Podno grijanje se može kombinirati s raznim vrstama materijala za pod, koji ne zauzimaju prostor.

Podno grijanje je idealan partner modernim kotlovima, i solarnim sustavima. Dok se podno grijanje raširilo u novijim gradnjama, u starim zgradama još nije toliko često. Uz to se podno grijanje kod sanacije može dobro nadograditi. Savršena je na primjer kombinacija sa toplinskom crpkom ili solarnim sustavom, čak i kotlovnica može zajedno raditi sa podnim grijanje, pri čemu dolazi do velike uštede. Jer podno grijanje zahtjeva samo nisku temperaturu. Što je temperature protoka niža, to je moderno grijanje učinkovitije.


Udobnost stanovanja nakon sanacije

Podno grijanje nije bez razloga toliko popularno: Bez tijela za grijanje se stambeni prostori lakše uređuju, toplina se osjeća i osobe koje pate od alergija imaju korist od podnog grijanja, jer je smanjenja disperzija prašine.


Podno grijanje u starijim zgradama

Prilikom instaliranja podnog grijanja je odlučujuća moguća izgradnja u visinu kao i nosivost podloge i vrsta tla. To može zakomplicirati instalaciju podnog grijanja u staroj zgradi, jer često nije dostupna visina ili drvene grede ne smiju biti preopterećene. Iz tog su razloga mnogi proizvođači  razvili posebne sustave za saniranje i naknadnu izgradnju podnog grijanja. Takvi tanki sustavi ili suhi sustavi su laganiji i mogu biti izgrađeni znatno tanji.


Mogućnosti, kako postaviti podno grijanje

Za instalaciju tople vode-podno grijanje, postoje različite mogućnosti. Ovisno o strukturnoj situaciji, vlasnici kuća mogu izabrati odgovarajuću verziju. Razlikujemo polaganje mokrog ili suhog sustava. Suhi sustavi su obično skuplji, ali su bolje prilagođeni za sanaciju. Pri tome se polažu već pripremljeni podni elementi. Mokri sustavi su fleksibilniji i lakše se prilagođavaju željama vlasnika.

Nedostatak: Oni se nakon polaganja preljevaju sa estrihom, tako da se kasnije izmjene nemoguće ili moguće samo uz velike napore. Osim toga donosi estrih puno vlage u staru zgradu.

Ako postoji estrih-pod, kanali za cijevno grijanje mogu biti stavljeni u estrih-podove. Na kraju se polažu cijevi. Za ovu metodu su pogodni gotovo svi estrihi osim lijevanog asfalta-estriha.

Za opremanje već izoliranog poda sa estrihom ili pločica su dostupna podna grijanja sa vrlo niskom debljinom, kod kojih se noseći elementi lijepe na izloženi estrih ili čak izravno na pločicu ili druge kamene površine.

Ako se podno grijanje postavlja u suhu gradnju, podnu oblogu možete postaviti već slijedeći dan. Neki sustavi za saniranje starih zgrada omogućavaju kombinaciju podnog grijanja i radijatora.

Par rješenja na temu podnog grijanja:  Električno podno grijanje

Razdjeljnici za podno grijanje 

  • termosifonski solarni kolektori
  • termoskupljajuće folije
  • termostati
  • termostati na daljinsko upravljanje
  • termostati za električno grijanje
  • termostati za grijanje
  • termostati za podno grijanje
  • termostati za zaštitu od smrzavanja
  • termostatski ventili