Zračna zavjesa u kombinaciji s klima-uređajem

Opremljen direktnim isparivačem, Optimum DX uređaj prikladan je za sva uobičajena rashladna sredstva (R 407 C, R 410 A) i tako se bez problema može priključiti u svaki VRF sistem. Uređaj se isporučuje s kadom za kondenzat od plemenitog čelika, pumpom za kondenzat i od građevnog niza 3000 sa separatorom kapi. Po potrebi se Optimum DX uređaj može opremiti dodatnim završnim grijačem, električno ili pumpom tople vode. Tako se i u najhladnije dane može proizvesti učinkoviti topli mlaz zraka.

Prednosti Optimum DX uređaja su sljedeće:

  • grijanje i hlađenje jednim uređajem
  • individualne veličine uređaja zahvaljujući aluminijskoj okvirnoj konstrukciji
  • funkcionira neovisno o proizvođaču toplinskih pumpi (proizvođač mora dati na raspolaganje upravljačku elektroniku)
  • mogućnost ventilatorskog navođenja zahvaljujući gradilišnom upravljanju dizalicom topline razvezivanjem ili gradilišnim DDC ili GLT
  • kontinuirano ventilatorsko navođenje preko signala 0-10 volti (samo kod građevnog niza 2000 EC tehnikom)
  • povezivanje u postojeće VRF sisteme (ubrizgavanje i temperatura moraju se gradilišno regulirati)Optimum DX uređaj prikladan je za visine ispuhivanja do 3 m i dostupan u 5 različitih dužina od 1000 mm do 3000 mm. Standardno je Optimum DX uređaj opremljen Coanvara-Flow sistemom za ispuhivanje koji je prijavljen kao patent. Riječ je o višestrukom mlaznom sistemu s optimiranim profilnim krilima i paralelnim pomicanjem kuta ispuhivanja do 40 stupnjeva u oba smjera. Spajanjem pojedinačnih mlazova prema «Coanda efektu» nastaje preširoki mlaz zraka. Zahvaljujući mlazu zraka, koji je širok s obzirom na visinu ispuhivanja, a s manjom mogućnosti miješanja, tijekom faze grijanja može se odabrati znatno niža temperatura ispuhivanja nego kod uobičajenih sistema radijatora. Time se može ostvariti ušteda energije do 35%.

    Fax +49 (0)2173 20766-111

    info@tekadoor.de www.tekadoor.de