Aromatske kupelji produžavaju ljeto

Osim toplih sunčevih zraka koje osiguravaju dobro raspoloženje tu su i tipični ljetni mirisi koji povećavaju osobni osjećaj ugode. Uspijete li prenijeti ih duboko u jesen produžit ćete ljeto na relaksirajući i ugodni način.

Opojni mirisi ruže koji omamljuju čula, smreka čiji miris pomaže duševnom opuštanju za vrijeme šetnje kroz šumu, naranče, limuni i jagode koji ne samo da osiguravaju obilje minerala i vitamina, već miluju osjetila mirisa. Ovi ali i neki drugi mirisi prirode obogaćuju ljetne mjesece i omogućuju Vam da se bolje osjećate. Početkom jeseni opraštamo se od tih mirisa, što kod većine ljude izaziva sjetu i najavljuje prve znakove depresije.

Zato aromatske kupelji mogu biti izvanredna mogućnost da ljeto produžite makar u mislima,jer one istovremeno potiču opuštanje i duševnu ravnotežu. Miris ruže tako stimulira mozak jednako kao i mirisi citrusnog voća ili miris drveća i livada.

Kvalitetnim i 100% čistim eteričnim uljima može se njegujući opustiti, a dovoljno je u vodu dodati samo nekoliko kapi. Već uživanje u aromatskoj kupelji jednom tjedno osigurava unutarnji balans, podiže raspoloženje, povećava kako intelektualnu tako i tjelesnu produktivnost te smanjuje rizik zimske depresije. Izrazito topla voda kupelji između 36 i 38°C, uz dodatak ulja za njegu, nekoliko kapi eteričnih ulja predstavljaju bazu za kupku zadovoljstava.

Preporuča se uživanje ravno 20 minuta pri čemu ugodu povećava slušanje omiljene glazbe ili glazbe za opuštanje. Nakon toga slijedi oblačenje mekane, nježne odjeće i toplih čarapa te 30 minuta odmora u krevetu ili na sofi. Tko želi može dodati nekoliko kapi eteričnih ulja mirisnim svijećama čime se značajno pojačava djelovanje. Uz to snovi i sjećanje na doživljene ljetne sate očarat će Vaše crte lice osmijehom te će Vam vratiti osjećaj mira, jer i jesen ima svoje dobre strane a ljeto će se opet vratiti.