Koja su prirodna sredstva najidealnija za čišćenje doma?

Samo nekoliko žličica sode bikarbone i par kapi octa dezinficirati će svaki kutak u kojem boravite.

Višenamjensko čišćenje prirodnim sredstvima koja možete načiniti kod kuće. Čišćenje ne mora biti skupo da bi bilo učinkovito! Redakcija portala Nekretnine.hr za Vas je istražila što sve i kako možete očistiti samo sa sodom bikarbonom i octom.

Čišćenje kuhinje i kupaonice

Za to će Vam biti potrebne četiri jušne žlice sode bikarbone i zdjelica tople vode. Sodu bikarbonu umješajte u tolu vodu. Mješavinu spužvicom ili sprejem nanesite na željeno područje koje želite očistiti. Ova metoda odvući će i neugodne mirise iz tih prostorija. Nakon čišćenja površine isperite čistom vodom.

Odčepljivanje odvoda

Potrebni sastojci: jedna šalica sode bikarbone, jedna šalica bijelog octa i kipuća voda. Postupak: sodu bikarbonu posipajte niz odvod. Dodajte ocat i ako je moguće začepite odvod. Ostavite da djeluje pet minuta. Potom u odvod ulijte zdjelu vruće vode. Ocat i soda bikarbona pretvorit će zasićene kiselie u sapun i glicerin, i odčepiti Vaš odvod. OPREZ: ne koristite se ovom metodom ako ste prethodno za odčepljivanje odvoda već upotrijebili neko od kupovnih sredstava za tu namjenu, jer postoji mogućnost da su tragovi tog sredstva još uvijek u odvodu.

Čišćenje slavina

Namočite krpu u ocat i potom na dijelove slavine na kojima ima kamenca obložite tom krpom. Ostavite da djeluje oko sat vremena. Kamenac će omekšati i bit će ga lako jednostavno obrisati.

Čišćenje pećnice

Za učinkovito čišćenje pećnice bit će Vam potrebna soda bikarbona i dobra limena spužvica. Površinu pećnice poprkajte vodom. Nanesite sodu bikarbonu i ribajte limenom spužvicom. Potom prebrišite običnom spužvicom. Dobro isperite i osušite.

Čišćenje zahodske školjke

Usipajte malo sode bikarbone u posudu i ulijte octa. Izribajte s četkom za školjku. Osim što ćete ju učinkovito očistit, uklonit ćete i neugodne mirise.

Laštenje namještaja

Za to će Vam biti potrebne tri šalice maslinova ulja i jedna šalica octa. Dobro izmješajte i potom nježnom i čistom krpom nanesite na namještaj.

nekretnine.hr