Kreativni dječji kreveti kao prostor za spavanje i igru

Ovo se osobito odnosi na one najmlađe, čiji je svijet igra i zabava, daleko od realnosti i svakodnevnice.  U opremanju  dječje sobe krevet je svakako jedan od najvažnijih elemenata. Osim svoje funkcionalnosti, čvrste kostrukcije i odabira kvalitetnog madraca, on uvelike može poslužiti i kao prostor za igru i širenje dječje mašte. Ovo je osobito važno u malim prostorima, kada je nemoguće osigurati dovljnu podnu površinu za igru. Podizanje kreveta na višu razinu i osiguravanje veće podne površine je preporučljivo rješenje.

Maštovite oblike kreveta koji će djetetu predstavljati  zonu igre i spavanja možete kupiti ili ih izraditi, ali svakako poštujući želje i naklonosti djeteta.

Ukoliko se radi o sobi za dvoje djece i potrebi kreveta na kat, dovoljno je upotrijebiti dekorativne tkanine kao zaslone koji će stvoriti tajna skrovišta ili kućice za igru tijekom dana. Povremenim mijenjanjem zastora mijenjat ćete i namjenu skrivenog prostora te tako razveseljavati dijete. Ovakve krevete može obogatiti i montažnim toboganom.

Ukoliko se radi o većim sobama, predlažemo da krevet postane prava montažna kućica koja će osigurati prostor za igru ispod kreveta, ali i u samom krevetu. Prozori, krov, ljestve..svi će ovi elementi postati kreativna zona za pričanje brojnih dječjih igara. Ukoliko obojite fasadu, krov i dodate zavjese, učinak će biti još veći.

Za sve one koji nisu skloni krevetima na kat predlažemo krevete koji će biti u obliku predmeta koji pobuđuju dječju maštu i igru –čamci, automobili, sportski rekviziti. Ovisno o spolu djeteta, to će biti igre sa gusarima i raznim nemanima ili će prerasti u nježnu bajkovitu priču djevojčica. Ovakvi kreveti trebaju biti ovalnih oblika te prepuni dekorativnih detalja.

Ukoliko je krevet izražajnog oblika, neka ostali elementi u sobi budu jednostavni, ali u bojama koje prate boje kreveta. Previše izražajnih oblika će stvoriti dojam prenapučenosti i napetosti.
Krenite u kreativni dječji svijet i oblikujte ih u zone za spavanje i igru!

www.interijerNET.hr