Nova jednostavnost arhitekture

Uvijek moderna i nikada podložna nekom tekućem trendu ovakva izvedba osigurava “vječnu mladost”. Bez suvišnih tornjića i erkera – ono što je bitno je funkcionalnost iznad svega. Objekt je smješten unutar klasičnog seoskog ambijenta i načina gradnje.

Primjer je estetske arhitekture i funkcionalnosti prilagođene osobnim potrebama uz minimalne troškove. Jednostavna pravokutna baza, dobro izolirana, djelomično prekrivena fasadom. Kontrast: metalna pomična okna i izdignut dio krova obložen aluminijem.Prizemlje je u potpunosti namijenjeno stanovanju, a otvoreno stubište vodi u potkrovlje koje pruža zasebni doživljaj; prostorije su oblikovane na principu “češlja”(obratiti pažnju na tlocrt). Prozori i vrata u visini prostorija odlično se uklapaju u koncepciju. Identična koncepcija primijenjena je i kod uređenja potkrovlja.

Vidljivo je da se vanjski i unutrašnji svijet preklapaju. Interijer se prikazuje u svojoj elementarnoj jednostavnosti istovremeno upotpunjen zabavnim detaljima. Galerija sa pripadajućim stubištem prima svjetlost preko krova, mali niz prozora na ulazu naglašava geometrijsku jednostavnost objekta, a svojom podjelom na četiri prozora različita formata odaje istovremeno i posebnu vrstu zaigranosti.

Nije na odmet spomenuti i unutrašnje uređenje, osobito namještaj koji slijedi sveopći koncept jednostavnosti i funkcionalnosti i na taj način ostavlja dovoljno slobodnog prostora za uživanje u slobodnom kretanju i ljepoti unutrašnje arhitekture.