Staklo sa svjetlucavim efektima u novim nijansama

Arhitekti, umjetnici i dizajneri često posežu za \’Narima\’ staklom iz Schotta, staklom u boji sa svjetlucavim efektima kako bi stvorili živopisne impresije u boji. Naposlijetku, boja ovog stakla s posebnom namjenom varira u maniri duge, zavisno od kuta gledanja ili sjaja sunca. Fasada zgrade u kojoj se održavaju probe Bavarske nacionalne opere u Münchenu najbolji je primjer kako se ovo staklo koristi. U tom slučaju danski umjetnik Olafur Eliasson koristio ga je u osnovnoj boji – zelenoj.

Efekt duge

Od sada, \’Narima\’ je dostupna i u žutoj, narančastoj i svijetlozelenoj boji. \’Veliki interes koji su iskazali arhitekti, umjetnici, dizajneri, proizvođači stakla i konstruktori fasada glede \’Narime\’ uvjerila nas je da pridodamo još tri boje našem portfoliu\’, kazao je Matthias Anton, produkt menadžer u tvrtki Schott AG. \’To znači da smo sada u mogućnosti ponuditi našim kupcima još više mogućnosti dizajna\’, dodaje Anton.Ovaj učinak je postignut kao rezultat mnogih ultra tankih, uglavnom metal-oksidom premazanih slojeva koji se primijenjuju na staklenoj osnovi tijekom rada uranjajućom metodom. Karakteristični efekt duge rezultat je kombinacije visokolomljivih i niskolomljivih slojeva namaza. Uostalom, premaz je poznat kao osiguranje od struganja, odnosno ogrebotina i pokazuje visoku kemijsku otpornost. Dvobojno staklo sa specijalnim efektom boja dostupno je u formatima od 3.77 x 1.77 metara i 4, 5, 6, 8, 10 i 12 milimetara u debljini.Obično se koristi pri izradi fasada ili u unutarnjem uređenju zidova, između ostalih primjena.

Nijanse boja

Do sada su arhitekti, dizajneri i staklari mogli birati između tri različite kombinacije boja. Plavo-zlatna verzija proizvodi prijenos boja koje leže između plave i zlatne tijekom odsjaja i izgleda plavo tijekom prijenosa. Efekt stakla boje plavo-zelene, svjetluca u bojama između zelenog i zlatnog tijekom odsjaja i između plavog i zelenog tijekom prijenosa.\’Narima\’ zelena varira između crvenkaste, srebrne i zlatne tijekom odsjaja, ali poprima zelenu prisutnost tijekom prijenosa.Kao dodatak, sada postoji i žuta varijanta s prijenosom boja u rasponu od crvenkaste do plavkaste tijekom odsjaja, i žute tijekom prijenosa, svijetlozeleni efekt boje na staklu sa sjenama u rasponu od crvenkaste, srebrne i zlatne tijekom odsjaja i svijetlozelene tijekom prijenosa. Naposlijetku, \’Narima\’ narančasta sadrži efekt boja od plave do srebrne tijekom odsjaja i narančaste tijekom prijenosa.

Info: PRO Gradnja