Tapete od neobrađenih vlakana u dječjoj sobi uljepšajte veselim motivima

Najprije Vam trebaju željeni motivi koje na raspolaganje daje specijalist za tapete od neobrađenih vlakana ERFURT i to u obliku nacrta s crtama. Njega možete štampati u PDF formatu sa stranice www.erfurt.com– najbolje umjesto na papir na transparentnu foliju. Nakon toga dobijete dijapozitive koje stavite u dija-projektor- ukoliko ga svaka obitlej još ima, vjerojatno je „skriven“ negdje otraga u ormaru, jer danas fotografije gledamo na računalu ili projektoru. U svakom slučaju dija-motive „bacite“ na zid po mogućnosti u zatamnjenom prostoru te iscrtate zadane konture.

ERFURT nudi čitav niz motiva; nogometaše-lavove, svijet pirata, čarobni svijet te podvodni svijet. Što projektor držite dalje od zida to će motivi biti veći. Što međutim ako je dječja soba premala te se projektor ne može postaviti dovoljno daleko za oslikavanje cijelom visinom zida. I za to ERFURT ima rješenje; crteži na dijafilmovi podijeljeni su devetorostruko- dakle možete ih produljivati. Na sličnom principu funkcioniraju „slikari murala“ koji na zid postavljaju slike dužine i visine od jednog metra. Oni dijele šablonu na kvadratne površine s rasterom te ih povećavaju na 20 x 20 ili 30 x 30 cm kako bi ih zatim jednu za drugom postavili na zid i oslikali.

Kod našeg postupka u dječjoj sobi konture su nacrtane te se sada površine mogu oslikavati najrazličitijim zidnim bojama, s puno mašte. Jasno je da u dječjoj sobi trebate koristiti zidne boje koje se lako peru.

www.erfurt.com