TECEdrainpoint S plastični odvodi s univerzalnom prirubnicom

TECEdrainpoint S nudi rješenja za točkaste odvode u kupaonici, podrumu i na terasi.

Izvanredno svojstvo asortimana: svaki odvod opremljen je univerzalnom prirubnicom. Time je isti odvod moguće koristiti i za stezni spoj prirubnice kao i za spoj u izolaciji. Brtvena površina TECEdrainpoint S odvodne posude, univerzalno je obložena i prikladna za tekuću i trakastu kombiniranu hidroizolaciju kao i za spojeve stezne prirubnice. Za sigurno i dugotrajno povezivanje na izolaciju u spoju, na prirubnici je ubrizgan flis. Tima čak i okomiti odvodi kao i odvodi veličina DN 70 i DN 100 mogu bez dodatnih nadogradnih elemenata biti direktno ugrađeni u izolaciju u spoju.

Kod spojeva stezne prirubnice s debljim brtvenim trakama, set prirubnice od plemenitog čelika, jednostavno se vijcima pričvršćuje na univerzalnu prirubnicu. Zahvaljujući univerzalnoj prirubnici, s TECEdrainpoint S odvodima na gradilištu je uvijek spreman odgovarajući model. Sve je kompatibilno! Kompletan odvod u ponudi je s okomitim i vodoravnim sifonom u tri različite nominalne širine. Svaki model odvoda moguće je kombinirati s jednim nadogradnim elementom ili produžetkom i time se po potrebi ugrađuje u sloj glazure ili u beton poda tj. stropa. Kako su sva sjecišta na nadogradnim elementima, zatvaračima za neugodne mirise ili okvirima rešetaka različitih odvoda jednaki, sve je međusobno kompatibilno i može se proizvoljno kombinirati. 

Ova sistemska kompatibilnost ima mnogo prednosti: pojednostavljuje pitanje rješenja za odvodnju, smanjuje trošak narudžbe kao i troškove skladištenja. To je vidljivo n jednom primjeru: komponente kao što su rešetke i zatvarači za neugodne mirise, moguće je nadograditi. Standardni zatvarač neugodnih mirisa moguće je u svakom TECEdrainopoint S odvodu zamijeniti dvostruko učinkovitim membranskim zatvaračem neugodnih mirisa. Ovaj novitet pouzdano sprječava neugodne mirise iz odvodnog sustava i djeluje kao zatvarač za pjenu čak i kada odvod nije u stalnoj upotrebi. Membranski zatvarač neugodnih mirisa moguće je i naknadno izmijeniti, npr. kada se jedan tuš u kući rijetko koristi. Asortiman odvoda prikladan je za novogradnju jednako kao i za modernizaciju. Posebno za starogradnju s niskim visinama za podnu nadgradnju, postoje posebno plitki DN-50 odvodi. Ukoliko je potreban visok učinak odvodnje, na raspolaganju je npr. DN-100 odvod.

www.tece.hr