TECEflex − univerzalni sustav instalacija

TECEflex spojna cijev idealna je za upotrebu u instalaciji pitke vode. Kod instalacije pitke vode, temperatura hladne vode ne smije prelaziti 25°C dok kod tople vode ne smije biti manja od 55°C. TECEflex spojna cijev je za opterećenja materijala nastala u tom procesu, dorasla i na duže periode. Unutarnja cijev od PE-Xc ističe se svojim dugim vijekom trajanja i pri visokim temperaturama. Mir, toplina i hrana – idealne su okolnosti za razmnožavanje štetnih mikroba i klica. Ugradnjom TECEflex sustava mikroorganizmi više nemaju uvjete za život. Spojna tehnologija bez O-prstena i “mrtvih prostora” ne dozvoljava zadržavanje vode pa tako ni mikrobi nemaju potrebne uvjete za razmnožavanje. Zbog dobrih hidrauličkih svojstava TECEflex fitinga, dimenzije cijevi mogu biti vrlo male.

Svi TECEflex fitinzi izrađeni su od posebne bronce, mesinga ili plastike, odobreni i čak preporučeni od strane DWGV-a za instalaciju pitke vode. Aksijalna tehnika spajanja dozvoljava spoj bez O-prstena te upotrebu fitinga izrađenih od jedne komponente.

Čista pitka voda: sve je u pakiranju!

Sve komponente TECEflex sustava koje su u doticaju s pitkom vodom, ispitane su i certificirane na higijensku ispravnost, a dokazale su se već dugi niz godina u milijunima ugrađenih primjera.

Mikrobiologija voli tople i vlažne uvjete Iako s energetskog stanovišta ne zvuči smisleno, TECE načelno preporuča izolaciju instalacija pitke vode. Dovoljno izolirana instalacija pitke vode, hladnu vodu drži hladnom, a toplu toplom.

Čista voda je u pokretu

Kod postavljanja prstenastog voda osigurano je da pri normalnom korištenju ne može doći do zadržavanja vode. Čak i kod rijetko korištenih sanitarnih predmeta, osigurano je redovito ispiranje.

TECEflex asortiman nudi dvostruke zidne pločice u različitim dimenzijama.

TECEflex − spoj za grijanje u svim situacijama ugradnje

TECEflex asortiman obuhvaća opsežan niz fitinga i sastavnih dijelova posebno za spoj radijatorskih tijela. Svaka uobičajena situacija ugradnje time može biti stručno riješena. TECEflex je certificiran za instalaciju grijanja od strane DIN CERTCO.

TECEflex − i za komprimirani zrak

TECEflex sustav ispitan je i certificiran od strane TÜV-a za instalaciju komprimiranog zraka. Sve komponente TECEflex sustava prikladne su za instalaciju komprimiranog zraka.

I ovdje TECEflex predstavlja povoljnu alternativu bakru i čeliku. S dimenzijama cijevi od 14 do 63 mm, TECE je sada opremljen za svaku gospodarsku ili industrijsku primjenu komprimiranog zraka.

Troslojna plastična cijev za instalaciju komprimiranog zraka, povoljna je alternativa bakrenoj izvedbi. I kod ugradnje TECEflex nudi izvanredne prednosti u usporedbi s krutim metalnim cijevima: plastične cijevi otporne na koroziju lako i jednostavno se savijaju rukom, bez upotrebe alata – lemljenje i varenje pripada prošlosti. I stezanje je kod TECE cijevi do dimenzije 32 mm vrlo jednostavno. Dodatna prednost je manja količina fitinga potrebnih kod polaganja s plastičnim cijevima, obzirom da se TECEflex može polagati i obrađivati direktno iz koluta, dok su metalne cijevi neprilagodljiv materijal u šipci.

TECEflex plinska instalacija 

S TECEflex moguća je unutarnja plinska instalacija do 100mbara. Primjenjivi su isti metalni fitinzi kao i kod instalacije pitke vode, grijanja i komprimiranog zraka. Ispitana TECEflex kompozitna cijev isporučuje se u žutoj signalnoj boji za plinsku instalaciju. Kao sekundarna sigurnosna oprema, TECEflex sigurnosni fitinzi za plinsku instalaciju osiguravaju potrebnu HTB otpornost. Bez fitinga, plinska cijev može se polagati iz koluta kroz okna ili šupljine bez potrebe za prozračivanjem.

Ova činjenica TECEflex čini interesantnim za spajanje krovnih grijaćih centrala, a pojednostavljene pomoći za polaganje od TECE-a uvelike olakšavaju planiranje.

1. TECEflex sigurnosni fiting za plinsku instalaciju s integriranim detektorom protoka plina i termičkom jedinicom za gašenje

2. TECEflex spoj stezne navlake

3. TECEflex kompozitna cijev za plinsku instalaciju

Fiting

Fiting je izrađen od samo jedne komponente i jednog materijala. Sukladno tome nema “mrtvih prostora”, utora ili fuga u kojima je moguće zadržavanje vode. Osim toga nije potrebna upotreba O-prstena.

Cijev

Robustan oklop od aluminija štiti cijev od udaraca i oštećenja. Unutarnja cijev posebno je jaka i održava oblik cijevi i kod velikih opterećenja, a pritom je vrlo lako savitljiva rukom.

Alat

Stegnuto, ali svejedno propušta? Loše održavani alati ili pogrešne stezne vilice često su uzrok loših spojeva. Kod TECEflex sustava ovaj je uzrok pogreške nemoguć, a sve zbog ručnog alata za koji nije potrebno održavanje. 

TECEflex ne dozvoljava pogreške. Zaboravili ste stegnuti? Nemoguće!

S TECEflex sustavom, ne stegnuti spojevi dvostruko upadaju u oči – jednom zbog labave stezne navlake, a zatim propuštanjem vode prilikom ispitivanja pritiska. Većina sustava steže radijalno i upotrebljava O-prstenove. Kod TECEflex sustava primjenjena aksijalna stezna tehnologija funkcionira bez O-prstena i time nudi “sigurne” prednosti:

1. ne stegnuti spojevi prepoznatljivi su kroz labave stezne navlake.

2. ne stegnuti spojevi propuštaju prilikom ispitivanja pritiska (DVGW-ispitana prisilna propusnost).

3. sigurnost kroz spoj bez O-prstena.

”Memoryeffect“ – efekt pamćenja: nakon proširenja cijev se ponovno navlači preko fitinga. Prilikom stezanja nastaje apsolutno nepropusan spoj.

Jedan fiting i jedna cijev za sva područja primjene

Univerzalni sustav TECEflex ističe se u svim područjima primjene: s jednim cijevnim sustavom pokrivena je ne samo kućanska tehnologija nego i instalacija komprimiranog zraka kao i plinska instalacija – pri čemu su uvijek isti fitinzi u upotrebi. Nema ostataka i pogrešnog rezanja kod cijevi: što ostane kao višak kod instalacije komprimiranog zraka, može se iskoristiti pri instalaciji pitke vode ili grijanja. Univerzalna primjenjivost TECEflex sustava smanjuje trošak skladištenja.

Ova prednost primjenjiva je i za instalaciju plina, jer je TECEflex sustav odobren od strane DVGW-a i za opskrbu plinom. Cijev za plinsku instalaciju je žute boje, radi boljeg razlikovanja odbijelih sanitarnih i grijaćih cijevi, ali i ovdje se koriste isti mesingani fitinzi, kao i kod ostalih TECEflex primjena.

TECEflex kompozitne cijevi − savršena simbioza metala i plastike

S osam različitih dimenzija od 14 do 63 mm, TECEflex primjenjiv je za polaganje svih instalacija u kućanstvu − čak i instalacije u podrumu i uzlazne vodove: od kotla za centralno grijanje do grijaćeg tijela te od vodomjera do slavine. TECEflex spojna cijev objedinjuje sve prednosti metalnih i plastičnih cijevi. Jezgra cijevi je umrežena elektronima. Time cijev dobiva svoju izvanrednu postojanost na temperaturu te tlačnu čvrstoću. Kroz barijeru za kisik od tupo zavarenog aluminija, TECEflex u potpunosti je nepropusan na difuziju – odlučujuća prednost kod spajanja grijanja. 

Pregled prednosti:

– jedna cijev za sanitarnu instalaciju, instalaciju grijanja i podnog grijanja, komprimiranog zraka te plina
– certificirano prema DVGW-registraciji DW-8501 AQ 2007
– visok stupanj sigurnosti uslijed PE-Xc unutarnje cijevi s posebno debelom stijenkom
– nepropusno na kisik zahvaljujući tupo zavarenom aluminijskom sloju
– mogućnost rastezanja po duljini kao kod metalnih cijevi
– zahvaljujući bijelom zaštitnom sloju primjenjivo i u vidljivim područjima

TECEflex − provjeren sustav već 20 godina
Mnogi naši kupci rade s TECEflex sustavom već 20 godina i nikada nisu požalili svoju odluku. Izvrsna kvaliteta obrade i krajnje niska stopa pritužbi još uvijek govore u prilog našem sustavu.
Velika prednost njegove univerzalne primjene: jedan sustav za grijanje, pitku vodu, komprimirani zrak i plinsku instalaciju – zajedno sa širokim asortimanom proizvoda. TECEflex dokazuje svoju vrijednost u velikim komercijalnim projektima, kao i u privatnim domovima.

www.tece.hr